fbpx

5 korakov, kako popolnoma preobraziti svojo garderobo

Foto: Ron Laxh / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Če se vam vsako jutro zdi, da nimate ničesar, kar bi lahko oblekli, hkrati pa je vaša omara polna kosov, ki jih sploh ne nosite, niste edini. Veliko ljudi se je že znašlo v takoimenovani modni stiski, ko bi svoj najraje stil popolnoma spremenili. In predlagamo vam, da storite prav to: nova, preobražena garderoba vam bo omogočila, da izrazite svojo kreativnost, zagotovi pa vam lahko tudi več samozavesti. Zato smo za vas vas smo pripravili 5 korakov, kako popolnoma preobraziti svojo garderobo.

1. Ugotovite, kaj naj bi vaš stil odražal

Preden se preobrazbe lotite, predlagamo, da se nanjo dobro pripravite. To boste najlažje storili tako, da premislite, katere modne odločitve vas napolnijo s samozavestjo oz. v katerih oblekah se počutite “zares vi”. Premislite tudi, kaj vam je pri oblačilih najbolj pomembno: je to udobje, eleganca, unikatnost ali pa morda kombinacija vsega skupaj?
Morda se na prvi pogled sliši neverjetno, vendar oblačila igrajo veliko vlogo pri našem počutju in prav prelep outfit lahko še tako utrujeno jutro napolni z zagonom in motivacijo.

Ugotovite, katera oblačila dvignejo vaše razpoloženje Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

2. Primerjajte različne barve in kroje

Oblačila imajo na samozavest velik vpliv tudi zato, ker lahko poudarijo točno to, kar si želite poudariti, hkrati pa prikrijejo tiste dele vašega telesa, ki vam niso najbolj povšeči. Z napačno izbiro pa lahko dosežete popolnoma nasprotno in prav zato je pomembno, da ugotovite, kakšni kroji vam najbolj pristajajo. To boste najlažje storili tako, da pomerite različna oblačila, ki jih že imate, ali pa za pomoč prosite prodajalko v trgovini ali prijateljico.
Pozabiti pa ne smete tudi na barve: vsak ima namreč odtenke, v katerih se počuti najlepše, pa tudi tiste, ki žal takega učinka nimajo. To, ali vam bo nek ton pasal, je odvisno od več faktorjev, med katerimi so barva vaših las in oči in odtenek vaše kože (predlagamo, da se izogibate oblačilom enake barve, kot je vaša koža), vendar pa pravila, ki bi veljalo za vse, ni. Zato predlagamo, da pri izbiri barv najbolj upoštevate svoje počutje, razmislite pa lahko tudi, kako bi nek odtenek lahko kombinirali.

3. Poiščite inspiracijo

Najti lasten stil oblačenja ni lahka naloga za prav nikogar, vendar pa si lahko iskanje olajšate s pomočjo socialnih omrežij. Predlagamo, da prebrskate profile, ki vsakodnevno objavljajo najrazličnejše outfite in premislite, če v takih oblekah vidite tudi sebe. Seveda pa vam sloga nekega posameznika ni treba popolnoma kopirati oz. oblačil kupiti v istih trgovinah: fotografije vam lahko preprosto dajo občutek, kakšen modni slog bi vam najbolj ustrezal.
Poleg socialnih omrežij lahko inspiracijo najdete tudi v ogledu modnih revij in opazovanju outitov mimoidočih.

Inspiracijo poiščite na socialnih omrežjih Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

4. Znebite se oblačil, ki jih ne nosite

Preobrazba modne garderobe ne vključuje le iskanja novih kosov, pač pa je nujno tudi, da se znebite oblačil, ki jih ne nosite več ali pa jih sploh nikoli niste zares nosili.
Svetujemo vam, da omaro dobro prebrskate in se za vsako oblačilo spomnite, kdaj ste ga nosili nazadnje oz. premislite, če ga nameravate nositi v prihodnosti. Če je odgovor negativen, potem veste, kaj je vaš naslednji korak: škoda bi bilo namreč, da bi vam gore oblek jemale prostor in čas, ko zjutraj iščete, kaj bi oblekli. Predlagamo, da nenošene kose podarite.

5. Načrtujte outfite

Jutranji mrzlici se boste izognili tudi z načrtovanjem outfitov. Ni treba, da imate v spominu točne kombinacije, pač pa, da vam je približno jasno, katera od vaših oblačil se med seboj ujemajo. Tudi, ko razmišljate, katerih kosov bi se radi znebili, pomislite na možne modne kombinacije: marsikatero oblačilo vam morda samo po sebi ni najbolj povšeči, vendar pa lahko skupaj z določenimi hlačami, čevlji, torbico itd. dobi povsem novo podobo.
Enak princip uporabite, ko se končno odpravite po trgovinah, to pomeni, da pred nakupom premislite, s čim bi ta kos oblačila slahko kombinirali. Na tak način boste najlažje preprečili, da bi nek nakup obžalovali.
Če želite prihraniti nekaj denarja, predlagamo, da se osredotočite na klasične kose, torej takšna oblačila, ki jih lahko kombinirate na več različnih načinov ter uporabite tako pri elegantnih kot tudi sproščenih outfitih: to so recimo bela srajca, usnjena jakna, usnjene hlače, jesenski plašč

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!