fbpx

瑞士人发现了奶酪为什么有洞

Zakaj ima sir luknje?

为什么奶酪有洞让科学家们困惑了近一百年。然而现在,我们得到了正确的答案。来自伯尔尼 Agroscope 食品科学研究所的瑞士研究人员解决了这个问题,从而填补了奶酪知识中的剩余空白。罪魁祸首是牛奶中的干草小颗粒,它们在奶牛挤奶时到达那里,而不是细菌分泌的二氧化碳,这是迄今为止流行的理论。

S tem, zakaj imajo določeni siri kot so ementalec, grojer, raklet in appenzeller luknje, so si znanstveniki razbijali glavo skoraj stoletje, natančneje od leta 1917,当它是 William Clark objavil študijo, ki pa je za luknje, kot vidimo danes, po krivem obtožila ogljikov dioksid, ki ga izločajo bakterije v mleku. Do pravilnega odgovora so se dokopali raziskovalci bernskega inštituta za znanost o živilih Agroscope, ki pravi, da so vzrok za luknje majhni delci sena, ki padejo v mleku med molžo krave. Ti delci nato med fermentacijo sproščajo pline in posledica so luknje.

阅读更多: 天堂般的巧克力和奶酪火锅

Luknje v siru niso naključje.
Luknje v siru niso naključje.

Do razkritja so znanstveniki prišli povsem po naključju, kar je sicer redna praksa ko gre za velika odkritja. Z modernejšimi tehnikami molzenja luknje namreč izginjajo (trend zadnjih 10-15 let), kar je s prstom pokazalo na tradicionalni sistem molže v čebre, ki ni tako higienski kot moderni načini s stroji. Odkritje pa jasno ne pomeni, da luknjam bije plat zvona. Le sirarji bodo lahko zdaj z doziranjem delcev sena sami določali njihovo količino v hlebcih sira.

更多信息

更多信息:
agroscope.ch

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。