fbpx

RECEPT : Prijetno hrustljava solata iz svežih kumar in kuskusa

Privoščimo si osvežilno solato iz zdravega in nasitnega kuskusa, ki je vsekakor bolj zdrava alternativa belemu rižu in testeninam.

Kuskus je ena izmed glavnih jedi prebivalcev severne Afrike. Uvrščamo ga med testenine, saj ga dandanes izdelujejo iz trde pšenice, redkeje tudi iz brezglutenskega prosa. V kolikor ne jemo glutena, torej natančno preverimo iz česa je izbrani kuskus narejen. Kuskus je bolj zdrava alternativa običajnim testeninam in belemu rižu, njegova priprava pa je izredno hitra, saj nam vzame zgolj nekaj minut. Odlično se odreže v obliki priloge, kot nadev za zelenjavo, iz ohlajenega pa lahko pripravimo tudi odlično solato.

Sestavine:

• 250g kuskusa

• 1 čebula

• 2 kumari

• 4 paradižniki

• olivno olje

• svež limonin sok

• peteršilj

• meta

• sol

• poper

Juskus je odličen kot priloga različnim jedem ali pa ga pripravimo v solati.
Juskus je odličen kot priloga različnim jedem ali pa ga pripravimo v solati.

Priprava:

Kuskus pripravimo po navodilih in v skuhanega vlijemo malce olivnega olja. Premešamo in ohladimo v hladilniku. Čebulo in kumari olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Operemo paradižnike in jih narežemo na majhne kocke. Prpravljeno zelenjavo zamešamo v kuskus, prelijemo z limoninim sokom in olivnim oljem ter potresemo z drobno sesekljanim peteršiljem in lističi mete. Solimo in popramo. Rahlo premešamo in dobljeno mešanico položimo v hladilnik. Po uri hlajenja postrežemo in uživamo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.