Na oktobrski kuharski akademiji – CITY CHEF smo udeleženci pod drobnogled vzeli italijansko kuhinjo in v prijetni družbi v prenovljenem salonu Bosch in Siemens zopet polizali vsak krožnik. Tako tistega na katerem se je znašla solata Caprese, tistega z njoki z jurčki in gamberi (kozicami), kot tistega s sirovimi ravioli ''Siciliana'', tudi italijanskega tiramisuja pa ni ostalo za kasneje. Ob tem nas je spremljala tudi kapljica rujnega, enkrat je bil to kozarček rebule, drugič sovinjona, tretjič chiantija, manjkala pa kakopak ni niti uradna voda dogodka Jamnica.
Če ste tuhtali, kaj je v Ljubljani 21. oktobra 2015 tako zelo dišalo, je za omamne dišave ”kriva” italijansko obarvana kuharska akademija – CITY CHEF, ki je še enkrat več potekala v prenovljenem salonu Bosch in Siemens. Udeleženci smo pod prste zopet gledali kuharskima čarodejema, Draganu Marjanoviću, glavnemu kuharju Gostilnice in pizzerije Kaval ter slaščičarskemu mojstru iz slaščičarne Lolita, Gregi Rodetu, seveda pa smo za končen rezultat tudi sami prispevali nekaj svojih kuharskih veščin.
PREBERITE ŠE: Prijavi se: kuharska akademija CITY CHEF – decembrska praznovanja
Njoki, ravioli, tiramisu… Ne veste, kaj ste zamudili! No, v bistvu veste, ker vam pravkar razlagamo (glej recepte spodaj). Toda ni časa za objokovanje, ker nas že 18. novembra 2015 čaka nova kuharska akademija – CITY CHEF (Decembrska praznovanja) v družbi Jamnice, uradne vode dogodka. Ta bo praznično obarvana. Vljudno vabljeni!
Recept za njoke z jurčki in gamberi (kozicami)
Sestavine za njoke z jurčki in gamberi (kozicami):
- njoki
- sveži jurčki
- gamberi
- por
- česen
- belo vino
- jušna osnova
- maslo
- peteršilj
- sir grana padano
- oljčno olje
- sol in poper
Priprava njokov z jurčki in gamberi (kozicami):
V ponvici na vročem olju na hitro prepražimo gambere, dodamo sveže jurčke, prepražimo por, dodamo česen in zalijemo z belim vinom. Počakamo 1-2 minuti, da alkohol izpari. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo maslo in v tako pripravljeno omako dodamo posebej skuhane njoke. Pokuhamo, da se z omako prepojijo, solimo, popramo, dodamo peteršilj, oljčno olje, premešamo in serviramo.
Recept za italijanski tiramisu:
Sestavine za italijanski tiramisu:
- bebe piškoti
- 4 jajca
- 40 g moke
- 40 g koruznega škroba (gutin)
- 80 g sladkorja
Priprava italijanskega tiramisuja:
Ločimo jajce, beljake stepemo s polovico sladkorja, rumenjake pa s preostalim sladkorjem. V rumenjake vmešamo moko in gustin ter dodamo beljake s sladkorjem. Na 180 stopinjah pečemo približno 15 do 18 minut.