fbpx

Efterårsopskrift: hjemmelavet pæretærte efter vores bedstemødres opskrift

Pita

Poleg tradicionalne jabolčne pite je ena izmed najbolj priljubljenih jesenskih sladic hruškova pita. Preverite recept za slastno sladico po receptu naših babic ...

Z jesenjo je prišel čas peke slastnih slaščic, med katerimi v hladnem vremenu še posebej prijajo omamno dišeče sadne pite, ki navdušijo s krhko zunanjostjo in sočno sredico. Poleg jabolčne za spremembo specimo hruškovo. Naši najdražji bodo navdušeni …

LÆS MERE: Efterårsopskrift: lækker lecina-gryderet med søde kartofler og græskar

Recept za domačo hruškovo pito

Ingredienser
Til dejen:

  • 350 g bele moke
  • 2 teskefulde bagepulver
  • 100 g pulveriseret sukker
  • 1 pakke vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • 50 ml mælk

Til fyldet:

  • 3 rumene hruške
  • 3 skeer sukker
  • 2 spsk smør
  • 1 žlica krušnih ali piškotnih drobtin
  • kanel

Instruktion:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Hruške olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo in na njem podušimo rezine hrušk; med dušenjem jih posujemo s sladkorjem, ko se zmehčajo, pa z drobtinami in cimetom. Maslo za testo narežemo na koščke in jih vržemo v večjo skledo. Dodamo moko in sladkor, jajca in mleko ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še nekaj mleka. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavito v prozorno folijo postavimo na hladno za 20 minut. Tretjino testa damo na stran in iz njega naredimo trakove, preostalega pa razvaljamo in z njim obložimo namaščen pekač za pite. Testo v pekaču obložimo z nadevom in vse skupaj prekrijemo s trakovi. Pito položimo v pečico in pečemo približno 60 minutter.

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.