Auch wenn man nie glauben würde, dass das beste Eis Greissler-Eis im „traditionell aristokratischen“ Wien zu finden ist, liegt die Wahrheit sehr nahe daran. Zumindest meinen viele, die bereit sind, in der langen Schlange zu warten, die sich mitten in der Stadt entlang der Rotenturmstraße windet.
Cilj čakajočih je čisto majhen, a lično opremljen sladoledni butik Eis Greissler. Na stenah visijo krožniki z napisi, v stilu ”brez umetnih arom”, ”bio mleko od naših kravic”, ”sladoled z dežele” … Sladoled je organski, izdelujejo ga iz svežega sadja in iz mleka krav, ki se pasejo na njihovi farmi. Anna, Berta in Mizzi so le tri izmed njih (vseh skupaj je 35), ki dajejo mleko za ta čudoviti sladoled. Pasejo se v Krumbachu na Avstrijskem in kako bi šele mukale, če bi videle vrste, ki se vijejo za eno samo kepico sladoleda iz tega mleka.
Zgodba Eis Greissler je zanimiva. Andrea and Georg Blochberger sta kmeta, ki sta mleko teh krav oddajala bližnjim šolam. Leta 2011 sta imela presežek mleka in ker ga nista želela vreči stran, sta iz njega ustvarila sladoled. Bil je dober, pravzaprav odličen in kaj kmalu se je v centru Dunaja predstavil Eis Greissler. Tu lahko izbiramo med približno dvajsetimi okusi, klasičnimi in manj klasičnimi, kot je okus kozjega mleka ali špargljev. Osem okusov je tudi veganskih, 100 % sadnih. Malina je prav taka kot sveže utrgana z grmovja, o hruški pa pravijo, da je škoda izgubljati besed.
Mehr Informationen: www.eis-greissler.at