Outre la traditionnelle tarte aux pommes, l'un des desserts d'automne les plus appréciés est la tarte aux poires. Découvrez la recette d'un délicieux dessert selon la recette de nos grands-mères...
Z jesenjo je prišel čas peke slastnih slaščic, med katerimi v hladnem vremenu še posebej prijajo omamno dišeče sadne pite, ki navdušijo s krhko zunanjostjo in sočno sredico. Poleg jabolčne za spremembo specimo hruškovo. Naši najdražji bodo navdušeni …
EN SAVOIR PLUS: Recette d'automne : délicieux ragoût de lecina avec patates douces et potiron
Recept za domačo hruškovo pito
Ingrédients
Pour la pâte :
- 350 g bele moke
- 2 cuillères à café de levure chimique
- 100 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 150 g de beurre
- 2 oeufs
- 50 ml de lait
Pour le remplissage:
- 3 rumene hruške
- 3 cuillères de sucre
- 2 cuillères à soupe de beurre
- 1 žlica krušnih ali piškotnih drobtin
- cannelle
Instruction:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Hruške olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo in na njem podušimo rezine hrušk; med dušenjem jih posujemo s sladkorjem, ko se zmehčajo, pa z drobtinami in cimetom. Maslo za testo narežemo na koščke in jih vržemo v večjo skledo. Dodamo moko in sladkor, jajca in mleko ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še nekaj mleka. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavito v prozorno folijo postavimo na hladno za 20 minut. Tretjino testa damo na stran in iz njega naredimo trakove, preostalega pa razvaljamo in z njim obložimo namaščen pekač za pite. Testo v pekaču obložimo z nadevom in vse skupaj prekrijemo s trakovi. Pito položimo v pečico in pečemo približno 60 minutes.