Vuoi preparare un dolce per la festa di Capodanno che sarà anche una decorazione di Capodanno che non dovrai poi ripulire? Allora abbiamo una ricetta che adorerai! Gli albumi possono essere utilizzati per preparare un dessert commestibile di Capodanno, che è anche una decorazione fenomenale.
Novoletni okraski kot dolce? Zakaj pa ne! Izbrskali smo slasten recept za užitne novoletne okraske, ki pa prav dolgo ne bodo krasili vašega stanovanja, saj so preprosto predobri, da bi jih dolgo občudovali.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: cocktail di palle di neve
Recept za užitne novoletne okraske:
Sestavine za užitne novoletne okraske:
- 5 albumi d'uovo
- 250 g di zucchero a velo
- polovica limone (za sok)
- barva za živila (po želji)
Priprava užitnih novoletnih okraskov:
Najprej stepemo beljake, da izdelamo čvrst sneg, ki mu postopoma dodamo sladkor in limonin sok. Medtem damo pečico greti na 120 stopinj Celzija. Za pisano paleto okraskov maso iz beljaka razdelimo na tri dele. Prvi ostane bel, dva pa poljubno obarvamo z barvo za živila (namesto barvil lahko uporabimo tudi kakav, maline ipd.). Primešamo jih snegu. Sneg iz beljakov nato spravimo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastankom, in ko pekač obložimo s papirjem za peko, nanj narišemo obročke. Za konec lahko okraske posipamo z mrvicami. Postavimo v pečico in pečemo od 10 do 15 minut (ne smejo porjaveti). Ko so pečeni, počakamo, da se ohladijo, čisto za konec pa jim dodamo trak za obešanje. Pa veselo okraševanje in dober tek!