Det nærmer seg en begivenhet når gourmeter over hele landet vil komme til fornuft. Autumn Restaurant Week 2016 vil tradisjonelt finne sted rett før bakken fryser og de beste slovenske kokkene kan trekke de siste (men de søteste) knollene, potetene og flerfargede rødbetene fra den og skjemme oss bort med en uforglemmelig kulinarisk opplevelse. Velkommen til høstens Restaurantuke 2016, som finner sted fra 21. til 30. oktober.
Høstrestaurantuke 2016 ponovno vabi vse ljubitelje dobre hrane in vina za mize najboljših slovenskih restavracij. Dogodek bo trajal 9 dager, fra 21. do 30. oktobra 2016, sodelovalo pa bo kar 91 restavracij iz vseh slovenskih regij. Za 3-4 hodni meni brez pijače bo potrebno odšteti 16 €.
Teden restavracij je tradicionalno kulinarično gibanje, katerega namen je približati ustvarjalno, konceptualno in visokokvalitetno kuhinjo širši množici. Poudarek dogodka ni na znižanju cen in promociji, temveč na izobraževanju javnosti in omogočanju dostopa do takovrstne izkušnje širši paleti slovenskega prebivalstva.
LES MER: Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek
Tudi letos na seznamu ne manjka največjih zvezd slovenske kulinarične scene. Svoja vrata bodo med drugimi odprle restavracije Skytten, JB, Høyde, Gostilna pri Lojzetu (dvorec Zemono), påfugl, gostilna Krištof og restavracija Mak. Restavracij je seveda ogromno in v dobrem tednu vseh ne bo uspelo obiskati še tako strastnim kulinaričnim navdušencem. Pri odločanju, kam na večerjo, si lahko pomagate z opisom restavracij, na denne lenken, kjer si lahko ogledate tudi menije, ki jih restavracije v času dogodka strežejo. Priporočamo vam, da z rezervacijami pohitite, saj se mize vztrajno polnijo.
Mer informasjon:
uke med restauranter.si