Smrekras tempel er dødt, lenge leve Atelje. Den berømte restauranten på Hotel Union, som har vært åpen siden 1903, har slått et nytt blad. Etter 30 år gjennomgikk den en grundig renovering, som fant sted både på et konseptuelt, romlig og kulinarisk nivå, og det skiftet også navn. "Fortell meg hva du spiser, så skal jeg lage deg bedre", sier de. Utfordring akseptert! Velkommen til den mest moderne restauranten i Ljubljana.
Nazorjeva ulica 2
Ljubljana, Slovenia
Sobota od 18:00 do 22:00
Znameniti Gran tempel je zgodovina. Prišla je Atelje restaurant! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.
V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jorg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre og i Strelcu på Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih av kokker z bogatimi izkušnjami iz tujine.
LES MER: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo
Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi kraft pivi, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.
Galerija – restavracija Atelje:
Mer informasjon:
union-hotels.eu