fbpx

Verace – den første pizzeriaen i Ljubljana som serverer autentisk napolitansk pizza

Picerija Verace

Verace pizzeria åpnet nylig dørene på Streliška Street i Ljubljana, hvor det er den eneste i Ljubljana som serverer autentisk napolitansk pizza, pizzaen av alle pizzaer!

Grunnleggende informasjon
Adresse
Verace
Streliška ulica 22, Ljubljana
1000 Ljubljana
Forbindelse
Rute
Odprto od torka do nedelje med 12:00 in 22:00
Kontakt
01/620-24-48

2,3-tonska peč v piceriji Verace, pripeljana naravnost iz Neaplja, je zagorela. Picerija, ki domuje v Ljubljani pod Ljubljanskim gradom na Streliški ulici, ni samo še ena picerija. V njej namreč pečejo pristne pice napoletano, ki jih ne boste dobili nikjer drugje v prestolnici. Za pico v stilu napoletano pravijo, da ne obleži v želodcu, za kraljico italijanske kuhinje pa boste morali odšteti vsega 5 euro.

V piceriji Verace že diši po  napolitanskih picah.
V piceriji Verace že diši po napolitanskih picah.

Za pice skrbi picopek Fabio Caruso, ki se je pilil pri enem in edinem Giovanniju Santarpiju v njegovi piceriji v Firencah, Pizzeria Santarpia. Santarpi velja za zvezdo napolitanske pice in je bil v vodniku najboljših picerij v Italiji deležen najvišje možne ocene tre spicchi, ki je v svetu pic ekvivalent trem michelinovim zvezdicam. V piceriji Verace vam sicer postrežejo tudi s sicilijanskimi canolliji, kraft pivom, ekskluzivno sta na voljo vini Irpinia Satyricon in Taurasi Poliphemo, za konec ali kar tako pa si lahko naročite tudi kavico Segafredo.

LES MER: Nostalgia - en bar i Ljubljana som tar deg tilbake i tid

Picerija Verace vas tudi posladka.
Picerija Verace vas tudi posladka.

Hva er pica napoletana? Prava pica napoletana mora biti na sredini tanka 3 milimetre, ob robu pa meriti 1–2 centimetra, biti obložena izključno s predpisanimi paradižniki, svežo baziliko in bivoljo mocarelo. Strogo je predpisana tudi uporaba vrste moke, kvasa in olja. Ko gre za dodatke, lahko ”goljufamo” zgolj z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja. Testo je po tradicionalnem receptu lahko izdelano samo iz moke, kvasa, olja, soli in vode, brez dodajanja sladkorja, ki ga uporabljamo, da pospešimo vzhajanje. Tudi sam postopek je natančno določen. Gnete, razvleče in ravna se lahko samo z rokami, pri gnetenju pa se testo ne sme segreti.

Galerija – picerija Verace:

Mer informasjon

Mer informasjon:
facebook.com

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.