fbpx

3 zlaté pravidlá Gordona Ramsayho, ktoré treba dodržiavať v reštaurácii

Ach, Gordon Ramsay. Nahnevaný, kritický a neúprosný Gordon Ramsay. Ak je niekto, koho potrebujete počúvať, keď príde na jedlo v reštaurácii, je to slávny škótsky šéfkuchár, ktorý nemá chlpy na jazyku. A aké sú tri zlaté Ramsayho pravidlá, ktorými sa treba riadiť v reštaurácii?

Ne naročajte ‘dnevnih specialitet’.

Gordon Ramsay pravi, da so ‘specialitete’ tam zato, da se čim prej pojejo. Če je na meniju 10 specialitet, to niso specialitete. Kombinacija nenavadnih sestavin, ki jih še nikoli niste videli v skupaj? To je najbrž zato, ker se mora kuhinja teh sestavin nekako znebiti in je nekdo kuharju naročil, naj uporabi domišljijo.

Ni vse zlato, kar se sveti ...
Ni vse zlato, kar se sveti …

Ne naročajte ‘najboljše pri nas’.

Tudi beseda najboljše je lahko zavajajoča. Na menijih se pogosto znajdejo jedi s pridevniki ‘znani’, ‘najboljši’ itd., a kdo lahko to zares trdi?

ČÍTAJ VIAC: RECEPT: VEGANSKI MANGOV SLADOLED, KOŠČEK NEBES

Je res najboljše?
Je res najboljše?

Najboljše vino za najnižjo ceno

Ramsay pravi, da moramo stremeti k temu, da dobimo najboljše vino za najnižjo ceno. Sommelier nam lahko priporoča vina, vedno pa vprašajmo za ceno. Če je cena steklenice pod 30 evrov, potem nikar ne oklevajmo.

Bon Appetit
Bon appetit

Kaj je tisto, kar nas Ramsay želi naučiti? Ne bodimo naivni in ne bodo nam spraznili žepov. Zato se nikar ne zaletite in naročajte le znane chefove specialitete, ki jih kombinirate s steklenico rdečega vina, ki ga naročite, še preden sommelierju uspe prebrati ime na nalepki steklenice.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.