fbpx

Pulse: Cooking Academy - CITY CHEF - talianska kuchyňa

Utrinki s Kuharske akademije - CITY CHEF - italijanska kuhinja

Na októbrovej kuchárskej akadémii - CITY CHEF si účastníci zblízka pozreli taliansku kuchyňu a opäť sa oblizovali z každého taniera v príjemnej spoločnosti vo vynovenom salóne Bosch a Siemens. Aj ten so šalátom Caprese, ten s haluškami s hríbmi a krevetami, aj ten so surovými raviolami „Siciliana“ a dokonca ani talianske tiramisu nezostali na neskôr. Zároveň nás sprevádzala aj kvapka ruj, raz to bol pohárik ribula, inokedy sauvignon, tretíkrát chianti, no nechýbala ani oficiálna voda Jamnického podujatia.

Če ste tuhtali, kaj je v Ljubljani 21. oktobra 2015 tako zelo dišalo, je za omamne dišave ”kriva” italijansko obarvana kuharska akademija – CITY CHEF, ki je še enkrat več potekala v prenovljenem salonu Bosch in Siemens. Udeleženci smo pod prste zopet gledali kuharskima čarodejema, Draganu Marjanoviću, glavnemu kuharju Gostilnice in pizzerije Kaval ter slaščičarskemu mojstru iz slaščičarne Lolita, Gregi Rodetu, seveda pa smo za končen rezultat tudi sami prispevali nekaj svojih kuharskih veščin.

ČÍTAJ VIAC: Prihláste sa: CITY CHEF Cooking Academy - decembrové oslavy

Njoki, ravioli, tiramisu… Ne veste, kaj ste zamudili! No, v bistvu veste, ker vam pravkar razlagamo (glej recepte spodaj). Toda ni časa za objokovanje, ker nas že 18. novembra 2015 čaka nova kuharska akademija – CITY CHEF (Decembrska praznovanja) v družbi Jamnice, uradne vode dogodka. Ta bo praznično obarvana. Vljudno vabljeni!

Recept za njoke z jurčki in gamberi (kozicami)

Sestavine za njoke z jurčki in gamberi (kozicami):

  • halušky
  • sveži jurčki
  • gamberi
  • por
  • cesnak
  • biele víno
  • jušna osnova
  • maslo
  • petržlen
  • sir grana padano
  • olivový olej
  • soľ a korenie

Priprava njokov z jurčki in gamberi (kozicami):
V ponvici na vročem olju na hitro prepražimo gambere, dodamo sveže jurčke, prepražimo por, dodamo česen in zalijemo z belim vinom. Počakamo 1-2 minuti, da alkohol izpari. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo maslo in v tako pripravljeno omako dodamo posebej skuhane njoke. Pokuhamo, da se z omako prepojijo, solimo, popramo, dodamo peteršilj, oljčno olje, premešamo in serviramo.

Recept za italijanski tiramisu:

Sestavine za italijanski tiramisu:

  • bebe piškoti
  • 4 vajcia
  • 40 g múky
  • 40 g koruznega škroba (gutin)
  • 80 g cukru

Priprava italijanskega tiramisuja:
Ločimo jajce, beljake stepemo s polovico sladkorja, rumenjake pa s preostalim sladkorjem. V rumenjake vmešamo moko in gustin ter dodamo beljake s sladkorjem. Na 180 stopinjah pečemo približno 15 do 18 minut.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.