Patríte k tým, ktorých frustruje rozšírené používanie priemyselných mrazených produktov a koncentrátov v pokrmoch? Potom je hostinec Škrnic'lj to pravé pre vás. Šéfkuchár konceptu Andrej Belovič funguje inak. Presne tak, ako to v minulosti robili mamy a staré mamy. Pripravuje to, čo vyrastie na poli.
Šmartinska 125
Ľubľana
Ob tržnici v BTC, v pokritem delu, se nahaja gostilna Škrnic’lj. Posebna vrsta gostilne ali kraj, kjer lahko okušamo jedi na žlico, skuhane iz domačih sestavin lokalnih dobaviteljev, popolnoma brez industrijskih dodatkov in dodane moke. Tiste jedi, ki jih pridelamo doma, in ne v Čilu, na Madagaskarju ali kje drugje. Hrana je vedno sveža, skuhana največ en dan prej. Kar lahko pomeni samo plus, saj vemo, da so jedi na žlico okusnejše dan po tem, ko jih pripravimo. Recepture jedi so vzete iz starih knjig.
Zanimivo je tole: gostje si morajo vzeti pladenj in pribor, si za pultom naročiti jed in po obedu za seboj tudi pospraviti. Posledično so cene tu nižje, saj v Škrnic’lju ne potrebujejo človeka, ki bi skrbel za strežbo.
ČÍTAJ VIAC: Cukrárne Zebra: sladké francúzske tajomstvá
V Škrnic’lju se lahko okrepčamo z joto, svežim zeljem, sarmo s pirejem, vampi, pasuljem, ričetom, segedinom, matevžem, solato in okusnim (in vsak dan drugačnim) domačim kruhom. Poskrbljeno je tudi za svež in domač poobedek. Jabolčni zavitek in sladka grmada iz svežega sadja bosta popolnoma razvnela vaše brbončice.
Viac informácií:
skrniclj.si