fbpx

Nationellt färgade snacks efter VM-kvartsfinalen 2014, del 2

Vstopamo v drug del četrtfinala SP 2014 in s tem drug del uživanja v nogometnih in nacionalno obarvanih kulinaričnih užitkih. Iz Nemčije currywurst, francoske palačinke z nepričakovano glavno 'zvezdo' in vroča omaka in pekoča klobasa iz Argentine, kjer strast vlada tudi v igri nogometa… tako okusno pospremljen ogled tekme bo 100% bolj doživet!

Možnosti za kulinarično razvajanje je res neomejeno in če že ne ekipa, za katero navijamo na Svetovnem prvenstvu v nogometu 2014, naj naše želje usliši vsaj pečica! Ideje, kako jo uporabiti, sledijo.

Nemška Currywurst

Klobasa. Sinonim za nemško kulinariko, ena redkih jedi z lastnim muzejem in prva izbira lačnih navijačev. Po zaslugi hitrega in prostega recepta bomo živce prihranili za napeto tekmo!

Ingredienser:
1 klobasa in 1 hrustljava kajzerica na osebo

Currywurst omaka

1 skodelica paradižnikovega kečapa
1 jedilna žlica pekoče čili omake
¼ tesked salt
¼ tesked svartpeppar
¼ čajne žličke mlete paprike
¼ čajne žličke milega čilija v prahu

Nemška Currywurst
Nemška Currywurst

Förberedelse:
Vse sestavine za omako zmešajte v posodi in pustite v hladilniku, kjer naj se okusi mešajo dobri dve uri.

Skuhajte klobaso, jo postrezite na hrustljavi kajzerici in dobro zalijte s currywurst omako. Za popolno izkušnje nemške kulinarike lahko dodate še kislo zelje in seveda poplaknete s pravo mehurčkasto pijačo.

La Galette Saucisse : Francija

Palačinke po francosko z nepričakovanim dodatkom: klobaso.

Ingredienser:

klobase (1 na osebo)
½ skodelice ajdove moke
½ skodelice navadne moke
½ skodelice mleka
2 ägg
1 tesked salt
2 jedilni žlici vode

Galette saucisse, Francija
Galette saucisse, Francija

Förberedelse:

Vse sestavine za palačinke premešajte in pustite, da stojijo dobro uro. Segrejte ponev in iz mase naredite ajdove palačinke.

Da galette postane La Galette Saucisse, palačinke preprosto premažite z gorčico in jih ovijte v okoli pravkar pečenih klobasic… Et voila! Že uživate prigrizek, ki je izredno priljubljen na nogometnih tekmah v francoskem mestu Rennes.

Choripan z omako chimichurri: Argentina

Vroči Argentinci in nogomet, ki ga igrajo s strastjo, pospremite z vročo hrano.

Ingredienser:
argentinska klobasa Chorizo ali italijanska pekoča klobasa
kajzerice (da bodo bolj hrustljave, jih lahko rahlo popečete)

Za omako Chimichurri:

½ skodelice olivnega olja
¼ skodelice (rdečega) vinskega kisa
¼ skodelice vode
½ skodelice nasekljanega peteršilja
1 majhna čebula (nasekljana)
3 stroki česna (nasekljani)
1 paradižnik (olupljen, brez semen in narezan na kocke)
1 jedilna žlica posušenega origana
1 jedilna žlica pekoče paprike (v prahu)
1 jedilna žlica solnega cveta
1 čajna žlička mletega črnega popra
1 čajna žlička čilija v prahu

Choripan z omako chimichurri, Argentina
Choripan z omako chimichurri, Argentina

Förberedelse:

    Vse sestavine za omako dobro premešajte v posodi, jo prekrijte s plastično folijo in čez noč pustite v hladilniku. Da se bodo okusi karseda dobro premešali in ohranili svežino, folijo odstranite šele slabo uro pred postrežbo. Klobase popecite na žaru in odcejen sok premažite po kruhkih. Te lahko rahlo še popečete, da bodo prijetno hrustale. Klobase postrezite na kajzericah in jih izdatno prekrijte z omako Chimichurri. Zdaj se tekma lahko prične!

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.