Vill du att hemlagad svampsås ska smaka som den från restaurangen? Med det här receptet kommer du inte bara nära denna smak, utan även överträffa den! Tror du inte på det? Testa!
Höst je čas, ko iz kuhinje pogosto pridiši gobova omaka. Želite, da ima ta takšen okus kot tista iz restavracije? Iskreno rečeno, je pred vami recept za gobovo omako, ki je še boljša kot tista z menija!
LÄS MER: Recept: kastanjegnocchi
Ne le, da je okus te gobove omake božanski, tudi njena priprava je nadvse enostavna. Lahko jo pripravite s smetano ali brez.
Recept – gobova omaka:
Sestavine – gobova omaka (za 4 osebe):
- 250 g gob (jurčkov, lisičk ali šampinjonov)
- 2 žlici (olivnega) olja ali kokosove masti
- 3 vitlöksklyftor
- persilja
- 1/2 pora
- 1 matsked mjöl
- 1/2 kisle smetane
- 1 trikotnik topljenega sira
- salt
- peppar
Postopek priprave gobove omake:
Očiščene gobe narežemo na poljubno velike kose, por na kolobarje, peteršilj in česen pa sesekljamo. Slednja na olivnem olju prepražimo v kozici. Nato jima dodamo por in skupaj pražimo še nekaj minut. Dodamo še gobe, po okusu začinimo in premešamo. Dušimo 10–15 minut. Nato v omako stresemo še moko, na hitro premešamo in zalijemo z 2 decilitroma vode. Kuhamo 10 minut. ‘Priključimo’ še kislo smetano in topljeni sir, zmešamo ter omako na zmernem ognju pustimo še toliko časa, da se sir raztopi. Premešamo in postrežemo poleg testenin, svaljkov, polente, mesa, riža … Pa dober tek!