Du har säkert redan ätit köttlasagne eller grönsakslasagne, och du har säkert också hört talas om Nutellasagne, som är en kombination av Nutella och lasagne. Har du någonsin hört talas om lasagne med pannkakor? Om inte, kommer du att ångra att du inte kände till dem tidigare! När du väl provat det här receptet kommer du inte att vilja göra dem på något annat sätt!
Ste že pokusili lazanje s palačinkami? Lazanje so izjemno priljubljena italijanska jed, ki je zelo okusna, nasitna, povrh vsega pa še privlačna na oko. Zakaj bi jo torej spreminjali, ko pa je že v osnovi popolna? Vsake toliko ni slabo preizkusiti česa novega, in ko se boste naslednjič odločali za pripravo lazanje, predlagamo, da se lotite recepta, ki namesto vlečenega testa vključuje palačinke. Ne bo vam žal!
LÄS MER: Nutelasagne: En kulinarisk orgasm för Nutellaälskare
Recept za lazanje s palačinkami:
Sestavine za lazanje s palačinkami:
- palačinke (recept dobite här)
- testenine (makaroni, ravioli, polžki, tortelini, špageti …)
- bešamel
- ost
Postopek priprave lazanje s palačinkami:
Najprej se lotimo peke palačink. Sledi priprava mletega mesa oz. želenega nadeva. Medtem že lahko damo kuhati testenine (lahko uporabite tudi različne, če imate kakšne ostanke v hladilniku). V glinen pekač/posodo položimo palačinko (namesto vlečnega testa), jo pomažemo z mesno maso, nanjo potresemo nekaj testenin in naribanega sira. Postopek ponavljamo do vrha pekača (ali posode). Končamo s palačinko, po kateri potresemo sir, in zalijemo z bešamelom. Pokrijemo in postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, ter pustimo, da se peče nekje 45 minut. Večino sestavin si lahko pripravimo vnaprej, zato je čas priprave lahko različen, tudi čas pečenja, odvisno pač od tega, kako zapečene lazanje si želite.