Cannelloni Oreos är ingen vanlig efterrätt. Men cannelloni gjorda av Oreo-kakor är på väg att bli din favorit. Vem hade trott att du någonsin skulle servera cannelloni som efterrätt?
Recepta za kanelone oreo ne boste našli v babičini kuharski knjigi. Kanelone da, recept za piškote tudi, s kaneloni iz piškotov Oreo pa v kazalu ne boste imeli sreče. A kaj bi se sekirali, ko pa imate izvrsten, čeravno nenavaden recept pred nosom.
LÄS MER: Recept: snabb dessert gjord på småkakor och jordgubbar
Kaneloni iz piškotov Oreo so kuharska inovacija chefa Josha Elkina, ki jo zna pripraviti vsak.
Recept za kanelone oreo:
Sestavine za kanelone oreo:
- Oreokakor
- 700 gram strösocker
- 170 gram mjöl
- 1 matsked vegetabilisk olja
- 1 matsked vinäger
- vanilj extrakt
- vatten
Postopek priprave kanelonov oreo:
Naprej z nožem ločite nadev od piškotov in stresite piškote v mešalnik. Mešajte toliko časa, dokler ne nastane droben prah. Pretresite v posodo ter dodajte moko in žlico rastlinske masti. Premešajte. Vmešajte jajce, dodajte dober deciliter vode, žlico kisa, maso pregnetite in iz nje oblikujte kepo (če je masa premokra, dodajte še malo moke, če je presuha, dodajte še malo vode). Pokrijte s plastično folijo za živila in postavite v hladilnik za 30 minut. V skledo stresite sladkor v prahu, mu dodajte polovico žličke vaniljevega izvlečka, dober deciliter tople vode, 75 gramov rastlinske masti in dobro premešajte, da dobite homogeno zmes. Prestavite v vrečko za okraševanje tort (lahko je tudi improvizirana) in za kratko postavite v hladilnik. Medtem na pomokani površini razvaljajte maso iz piškotov Oreo in iz nje izrežite kroge (gl. video) ter jih s pomočjo tulca zvijte v palačinko. Cvrite 2 minuti v olju, ogretem na 360 stopinj Celzija. Ko se ”palačinka” ohladi, vstavite nadev. Za dekoracijo lahko nadrobite piškote in z drobtinami potresete kanelone. Pa dober tek!