Smrekras tempel är dött, leve Atelje. Den berömda restaurangen på Hotel Union, som har varit öppen sedan 1903, har slagit nytt blad. Efter 30 år genomgick den en genomgripande renovering, som skedde på såväl konceptuell, rumslig som kulinarisk nivå, och den bytte även namn. "Berätta för mig vad du äter så lagar jag dig bättre", säger de. Utmaning accepterad! Välkommen till den modernaste restaurangen i Ljubljana.
Nazorjeva ulica 2
Ljubljana, Slovenien
Sobota od 18:00 do 22:00
Känd Smrekarjev hram je zgodovina. Prišla je restavracija Atelje! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.
V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jorg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre och i Strelcu på Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih av kockar z bogatimi izkušnjami iz tujine.
LÄS MER: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo
Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi kraft pivi, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.
Galerija – restavracija Atelje:
Mer information:
union-hotels.eu