Är du en av dem som är frustrerade över den utbredda användningen av industriella frysta produkter och koncentrat i rätter? Då är Škrnic'lj värdshuset rätt för dig. Kocken med konceptet, Andrej Belovič, fungerar annorlunda. Precis som mammor och mormödrar brukade göra förr. Han förbereder det som växer på fältet.
Šmartinska 125
Ljubljana
Ob tržnici v BTC, v pokritem delu, se nahaja gostilna Škrnic’lj. Posebna vrsta gostilne ali kraj, kjer lahko okušamo jedi na žlico, skuhane iz domačih sestavin lokalnih dobaviteljev, popolnoma brez industrijskih dodatkov in dodane moke. Tiste jedi, ki jih pridelamo doma, in ne v Čilu, na Madagaskarju ali kje drugje. Hrana je vedno sveža, skuhana največ en dan prej. Kar lahko pomeni samo plus, saj vemo, da so jedi na žlico okusnejše dan po tem, ko jih pripravimo. Recepture jedi so vzete iz starih knjig.
Zanimivo je tole: gostje si morajo vzeti pladenj in pribor, si za pultom naročiti jed in po obedu za seboj tudi pospraviti. Posledično so cene tu nižje, saj v Škrnic’lju ne potrebujejo človeka, ki bi skrbel za strežbo.
LÄS MER: Zebra Patisseries: sladke francoske skrivnosti
V Škrnic’lju se lahko okrepčamo z joto, svežim zeljem, sarmo s pirejem, vampi, pasuljem, ričetom, segedinom, matevžem, solato in okusnim (in vsak dan drugačnim) domačim kruhom. Poskrbljeno je tudi za svež in domač poobedek. Jabolčni zavitek in sladka grmada iz svežega sadja bosta popolnoma razvnela vaše brbončice.
Mer information:
skrniclj.si