Coca-Cola Zero
V zraku · buzz buzz

Coca-Cola trdi, da njena gazirana pijača Coca-Cola Zero nima sladkorja. Vloger Jaka se je to odločil preveriti, in sicer tako, da je prekuhal obe. Kaj menite, je Coca-Cola Zero prestala test?

Mladi slovenski vloger Jaka, ki se na YouTubu predstavlja kot Jack on the Box, se je odločil preveriti, ali Coca-Cola Zero res ne vsebuje sladkorja in koliko ga dejansko vsebuje Coca-Cola. To je storil tako, da je v posodi prekuhal eno in drugo. Medtem ko se je potrdilo, da je Coca-Cola bogata s sladkorjem, je Coca-Cola Zero popolnoma izparela.

PREBERITE ŠE: Coca-Cola z govorečim pokrovčkom

To pa še zdaleč ne pomeni, da je zdrava, kajti vsebuje veliko umetnih sladil, torej sladkornih nadomestkov, ki ravno tako niso pretirano zdravi. Ker pa so mnogo bolj sladki od naravnih sladil, za doseganje enako sladkega okusa kot z naravnim sladkorjem potrebujemo manjše količine umetnih sladil. Prav zato z njimi zaužijemo manj kalorij.

BeFunky Collage Čudovite fotografije semaforjev v megli Rekordni zeleni val Rekorden zeleni val – ujel 240 zelenih semaforjev zapored Najbolj popularne blagovne znamke 2016 Top 10 – najpopularnejše blagovne znamke 2016 Viski namesto denarja. Bo Češka namesto dežela piva po novem dežela ruma? · · · · ·