啤酒不仅仅是用来喝的。你也把它倒在烤肉上吗?您知道您也可以用它来制作巧克力蛋糕吗?如果您不喜欢啤酒,因为它很苦,您一定会喜欢这种形式的啤酒。
Skrivna sestavina recepta za čokoladno torto, ki vam jo predstavimo danes, je 啤酒. Temno pivo, če smo natančni.
阅读更多: 食谱:奥利奥卷饼 - 奥利奥饼干卷饼
Nenavadna kombinacija, ki gre v resnici skupaj kot jagode in čokolada.
巧克力啤酒蛋糕食谱:
啤酒巧克力蛋糕的材料:
- 3 dl 黑啤酒
- 250 gramov moke
- 100 gramov kakava v prahu
- 330 gramov rjavega sladkorja
- 2个蛋
- 1 泡打粉
- 250 gramov masla
- 1茶匙香草精
- 盐
Preliv za čokoladno torto s pivom:
- 30 克 黄油
- 80 毫升 爱尔兰威士忌
- 200克糖
- 120 毫升 甜奶油
用啤酒制作巧克力蛋糕的过程:
Najprej namastimo in pomokamo pekač za torto, še prej pa damo pečico greti na 180 stopinj Celzija. V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek, ščepec soli in kakav v prahu, v drugi pa z mešalnikom stepemo maslo in sladkor. Ko postane puhasto, umešamo jajci in vaniljev izvleček, nato pa še mešanico iz druge posode. Mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes, ki pa ne sme biti premešana preveč. Testo prelijemo v pekač in pečemo od 45 do 55 minut. Če je pečeno, najbolj preverimo tako, da v torto zapičimo zobotrebec. Torta je pečena, če izvlečemo čistega. Pustimo, da se torta eno uro hladi v pekaču, nato jo vzamemo ven. Sledi priprava preliva. Na zmernem ognju toliko časa segrevamo sladkor, ki smo mu dodali dve žlici vode, da postane temno rjavkaste barve. Nato prelijemo z viskijem in zažgemo z vžigalico. Ko neha goreti, dodamo sladko smetano in zavremo. Ko nekoliko povre, odstavimo in primešamo maslo ter še toplo prelijemo po torti. Pa dober tek in na zdravje!