对于那些不喜欢在厨房里把事情搞复杂的人来说,非常美味的意大利夏季馅饼是理想的选择。一个简单的食谱就能带来神圣的享受。
4人份的材料:
- 400 g mladih bučk
- 1 个白洋葱
- 1 瓣大蒜
- 2个蛋
- 5汤匙面粉
- 100毫升牛奶
- 4 žlice naribanega parmezana
- 盐
- 胡椒
- 2汤匙橄榄油
过程:
Bučke očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Kolobarje stresemo v cedilo, posolimo in pustimo stati 20 minut, da izločijo vodo.
Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo, splaknemo in narežemo na kolobarčke. Pečico segrejemo in poljuben pekač dobro premažemo z oljem. V skledi z metlico zmešamo jajca, moko in mleko. Po želji prilijemo še nekaj vode. V testo vmešamo bučke, parmezan, česen in čebulo. Po okusu začinimo s poprom in soljo.
Zmes prelijemo v namaščen pekač in jo enakomerno razporedimo po površini. Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 20 minut, oziroma dokler pita ne dobi zlato-rumene barve.