fbpx

Recept: Italijanska poletna pita z bučkami in parmezanom

Lahka poletna pita

Izjemno okusna italijanska poletna pita je idealna izbira za vse, ki v kuhinji neradi komplicirajo. Enostaven recept za božansko poslastico.

 

 

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g mladih bučk
  • 1 bela čebula
  • 1 strok česna
  • 2 jajci
  • 5 žlic moke
  • 100 ml mleka
  • 4 žlice naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • 2 žlici olivnega olja
Lahka poletna pita
Lahka poletna pita

Postopek:

Bučke očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Kolobarje stresemo v cedilo, posolimo in pustimo stati 20 minut, da izločijo vodo.

Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo, splaknemo in narežemo na kolobarčke. Pečico segrejemo in poljuben pekač dobro premažemo z oljem. V skledi z metlico zmešamo jajca, moko in mleko. Po želji prilijemo še nekaj vode. V testo vmešamo bučke, parmezan, česen in čebulo. Po okusu začinimo s poprom in soljo.

Zmes prelijemo v namaščen pekač in jo enakomerno razporedimo po površini. Pekač postavimo v pečico in pečemo približno 20 minut, oziroma dokler pita ne dobi zlato-rumene barve.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!