S 1. septembrom 2016 je po mesecih prenove in priprav svoja vrata ponovno odprla gostilna in vinoteka Danilo. Novo, prenovljeno gostilno sta prevzela Nina in Gašper Čarman – sestra in brat, ki z velikim ponosom že tretjo generacijo nadaljujeta uspešno družinsko tradicijo. Gostilna Danilo je posebna in drugačna, vendar domača. Stare jedi so pripravljene na sodoben način, poznani recepti babic pa so mojstrsko preoblikovani z znanjem njune mame, kuharske mojstrice, Vesne Čarman. Danilo – gostilna & vinoteka je gorenjski predstavnik v elitnem klubu Jeunes restaurateurs d'Europe. Ohranja vrednote tradicionalne domače kuhinje in lokalnih sestavin, a nam hkrati obljublja, da bo vsak krožnik pripravljen z ustvarjalnostjo in novimi okusi.
Reteče 48
洛卡主教
Poleg že morda poznane Danilove ponudbe 点菜 so na jedilnik dodali tudi tedenska kosila odličnih domačih jedi (domača goveja in gobova juha, ričet, sarme …). Razumejo tudi, da včasih za kakovosten obrok žal ne ostane veliko časa, zato je v gostilni tudi t. i. 一间酒吧 – prostor za manjše prigrizke, hiter in okusen krožnik 意大利面, piščančjo solato 或者 domači narezek. Za vse tiste z malce več časa in željo po okušanju raznovrstnih dobrot pa so pripravili dva degustacijska menija: 4-hodni 和 8-hodni meni.
Poleg bogatega jedilnika je novost in posebnost Danila tudi 红酒店. Na vinski karti nas pričaka več kot petsto skrbno izbranih vin – od hišnega vina Gašper do posebnih serij najboljših tujih in domačih vinarjev. Vsa vina so nam v Danilu na voljo na kozarec, lahko pa kupimo tudi steklenico.
阅读更多: 关于食物的 10 个你绝对不知道的有趣事实
V gostilni & vinoteki Danilo je z dvema ločenima prostoroma poskrbljeno tudi za zaključene družbe (do 11 oseb) in večje skupine, za katere po dogovoru prilagodijo meni in uresničijo naše želje.
V prenovljeni gostilni želijo ohranjati trdno zasidrane vrednote domače kuhinje 和 lokalnih sestavin, a hkrati obljubljajo, da bo vsak krožnik pripravljen z ustvarjalnostjo in novimi okusi, ki bodo razvajali naše brbončice.
Galerija: Danilo – gostilna & vinoteka
更多信息:
danilogostilna.si