10 gadgetov, ki te bodo popeljali naravnost v leto 3018

Če smo bili še pred 10 leti zadovoljni s preprostim telefonom, ki je omogočal klicanje in pošiljanje sporočil, pa temu danes ni več tako. Telefoni so dobili ogromno novih funkcij, seveda pa so se razvile tudi druge veje tehnologije.

Dober pokazatelj izjemnega napredka tehnologije so naprave, za katere si težko predstavljamo, da sploh obstajajo. Ali ste za katere od njih že slišali?

1. Mačje stranišče s samočistilno funkcijo

Litter-Robot
Litter-Robot

Lastniki mačk, ki vam čiščenje iztrebkov predstavlja nočno moro – imamo rešitev za vas. Litter-Robot bo iztrebke samodejno shranil v vrečo, ki jo bo uporabnik moral le še nesti v smeti.

2. Pametni obroč

VHOOP
VHOOP

Vadba s hulahup obročem še nikoli ni bila tako zabavna. Pametni obroč VHOOP vsebuje senzorje, ki spremljajo intenzivnost vadbe. Rezultate nato posreduje na vaš pametni telefon.

3. Pametni kondom

i.Con
i.Con

Podjetje British Condoms je predstavilo pametni kondom i.Con. Ta je na prvi pogled videti kot fitnes zapestnica, a je namenjen spolnim aktivnostim. Priskrbel vam bo številne podatke o trajanju in intenzivnosti spolnega odnosa.

4. Samovozeči kovček

Ovis
Ovis

ForwardX je patentiral kovček Ovis, ki sledi svojemu lastniku. Poveže se s pametno zapestnico na lastnikovi roki in se premika samostojno. Ob tem ponuja tudi običajno držalo.

5. Robotske čebele

Robotske čebele
Robotske čebele

Droni lahko odslej čebele nadomestijo pri vseh funkcijah razen pri ustvarjanju medu. V bližnji prihodnosti bodo tako pomagali pri reševanju rastlinskih vrst in razvoju agrikulture na različnih koncih sveta.

6. Pametni čebelji panj

Honey Flow
Honey Flow

Modularni panj Honey Flow nekoliko spominja na ptičjo hišico. Ob tem, da v njem bivajo čebele, tudi sproti proizvaja med.

7. Nočna luč za stranišče

Illumi Bowl
Illumi Bowl

IllumiBowl je zelo preprosta luč, ki jo je treba namestiti pod straniščni pokrov. Enakomerno razsvetljuje prostor okoli školjke.

8. Žepni spektrometer

LinkSquare
LinkSquare

Če veliko pozornosti posvečate zdravemu prehranjevanju, je LinkSquare kot nalašč za vas. Naprava vam omogoča, da preverite lastnosti hrane, tekočin in ostalih snovi, ki vas obdajajo. Še posebej priročna je njegova uporaba v kuhinji in ob nakupovanju.

9. Očesna maska, ki preprečuje smrčanje

VVFLY očesna maska
VVFLY očesna maska

Kitajskemu podjetju VVFLY je uspelo razviti napravo, ki izboljšuje kakovost spanca in preprečuje smrčanje. Očesna maska s posebnimi tresljaji prispeva k ustaljenemu ritmu dihanja.

10. Maska, ki vaše pogovore naredi skrivne

Hushme
Hushme

Naprava, imenovana Hushme, je videti nekoliko nenavadno, a služi posebnemu namenu. Besede, ki jih izrečete, skrije pred zunanjim svetom. Tako boste lahko povsod opravili klice, ne da bi s tem motili ljudi okoli vas.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!