fbpx

10 kul motorjev, ki stanejo manj kot 10.000 evrov

Motoristična sezona se počasi poslavlja, vseeno pa si lahko na hitro ogledamo, kaj nam je poletje prineslo in kaj je trenutno aktualno. Med zimskim premorom lahko tako v miru razmislimo, kaj bi si privoščili in kaj nas mika za prihodnjo pomlad.

Nakup novega motornega kolesa lahko enačimo z nakupom novega avtomobila. Občutki so isti, vznemirjenje veliko, v obeh primerih pa se komaj čaka, da se prepustimo cesti in dodamo plin. Malce smo razmislili in se poskušali spomniti na tista motorna kolesa, ki so zanimiva in ponujajo največ zmogljivosti za dober denar.

1. Suzuki GSX250R

Suzuki GSX250R
Suzuki GSX250R

Suzuki GSX250R je namenjen tistim, ki so jim bolj pri srcu športne oblike motorjev. Lahko ga postavimo na pisto ali pa na zavito gorsko cesto in v obeh primerih se bo povsem izkazal. V njem lahko opazimo zapuščino Suzuki Katane, ki je vplivala na marsikatero motorno kolo. GSX250R ima 248 ccm velik motor, osvetljeno LCD instrumentno ploščo, svetel halogenski žaromet, ozko posodo za gorivo in nova 10-kraka platišča za še več stila.

2. Honda Rebel 500

Honda Rebel 500
Honda Rebel 500

Če si želite motorno kolo, primerno za ‘vikend’ vožnjo ali za vsakodnevno uporabo, je Honda Rebel 500 zagotovo dobra izbira. Zaradi 471 ccm velikega motorja ima nekaj več moči kot model Rebel 300 in je tako še bolj zabavna. Položaj sedenja je tisti, ki prepriča kupce, in tudi če so ti bolj zahtevni, bodo navdušeni nad krmiljenjem, ki se vede športnim motornim kolesom primerno.

3. Kawasaki Z650

Kawasaki Z650
Kawasaki Z650

Če si želite bolj športno motorno kolo, je Kawasaki Z650 ena izmed izbir. Za športnost poskrbi motor s prostornino 649 ccm in dobro ‘podmazana’ sklopka za bolj elegantno prestavljanje v nižjo prestavo. Moderna podoba in športni dizajn naredita dober vtis, dobro krmiljenje in nizka teža pa še dodatno pripomoreta k zabavi.

4. Yamaha Tracer 700

Yamaha Tracer 700
Yamaha Tracer 700

Yamaha Tracer 700 predstavlja ugodno potovalno-športno motorno kolo. Idealno bo za vsestransko uporabo, pa naj si bo to hiter popoldanski pobeg po službi ali dolgotrajno potovanje z odkrivanjem novih dežel. Vsestransko motorno kolo poganja 689 ccm velik motor in ponuja dobro razmerje med močjo in težo. Za piko na i je tu še instrumentalna plošča s popolnim LED zaslonom, nastavljiv vizir in vgrajeni ščitniki členkov.

5. Suzuki SV650X

Suzuki SX650X
Suzuki SX650X

Suzuki SV650X je prava kombinacija modernega športnega motornega kolesa in tako imenovanega retro cafe-racerja. 645 ccm velik motor je spravljen v vitek in lahek okvir, kar daje motornemu kolesu  še dodatno okretnost. Suzuki je pri tem modelu ponosen na njegovo vodljivost in vsestranskost uporabe, saj se počuti domačega na odprti podeželski cesti kot tudi v mestnem središču.

6. Kawasaki Vulcan 900

Kawasaki Vulcan 900
Kawasaki Vulcan 900

Kawasaki Vulcan 900 predstavlja mešanico tako imenovanega klasičnega “cruiserja” in današnje tehnologije. 900 ccm velik V-twin motor poganja motorno kolo s posodo za gorivo v obliki solze in izrednim posluhom za stilske dodatke. Veliko prednje kolo in široko krmilo že močno spominjata na tako imenovane “chopperje”.

7. Triumph Street Twin

Triumph Street Twin
Triumph Street Twin

Po navadi so Triumphi težje dosegljivi in nimajo nizke cene. Pri Trumph Street Twin pa je zgodba malo drugačna in bo razveselila ljubitelje te znamke. Tržijo ga namreč kot dosegljivo in zabavno motorno kolo z 900 ccm velikim motorjem. Ima nizko točko sedenja, ‘oskubljen’ videz, ABS zavorni sistem, sistem nadzora zdrsa pogonskega kolesa in še celo kopico tehničnih pomagal.

8. Ducati Scrambler Sixty 2

Ducati Scrambler Sixty 2
Ducati Scrambler Sixty 2

Ducati Scrambler Sixty 2 nam bo omogočal zabavo tako na cesti kot zunaj nje, na bolj off-road terenu. Navdihnila ga je mladinska kultura, ki se je ukvarjala predvsem s surfanjem in rolkanjem, kar je naredilo dotičnega Ducatija enega izmed najpopularnejših scrambler Ducatijev. 399 ccm velik L-twin, pnevmatike Pirelli, nizko sedišče in moderen LCD ga naredijo še bolj privlačnega in pravega Ducatija.

9. Yamaha XSR900

Yamaha XSR900
Yamaha XSR900

Eno lepših presenečenj je motorno kolo Yamaha XSR900, ki v sebi združuje športnost in retro dizajn. Lahko bi ga priporočili tistim, ki iščejo izbirno motorno kolo in si ob tem želijo še dobro zmogljivost. Ima 837 ccm velik motor z tremi valji, vodno hlajenje, ABS zavorni sistem, nastavljiv sistem nadzora stabilnosti in še mnogo druge dodatne opreme.

10. Harley-Davidson Iron 1200

Harley-Davidson Iron 1200
Harley-Davidson Iron 1200

Da, tudi Harley-Davidson je lahko dosegljivo motorno kolo, čeprav je ravno malce izven našega “budgeta”, smo ga pa vseeno navedli kot zanimivost. Harley-Davidson Iron 1200 je sicer osnovna različica izmed ponudbe teh legendarnih ameriških motornih koles, a ima še vedno motor kot se spodobi. K 1200 ccm velikem  motorju Evolution so dodali posodo za gorivo iz 70. let prejšnjega stoletja in vse skupaj pritrdili na črno ogrodje. Končni izdelek je impresiven in zagotovo bo zdaj na cesti kakšen Harley več.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.