fbpx

10 najboljših prenosnikov ta hip #Findthebest

Svet računalnikov je živ organizem. Nenehno se spreminja, napreduje, nabira izkušnje in se izpopolnjuje. Računalniško leto ustreza desetim človeškim. Naslednja velika stvar je vseskozi tu in ker smo od računalnikov, sploh od prenosnikov, postali odvisni, je nuja, da tempu sledimo. Kar je bilo dobro štiri mesece nazaj je danes morda pokopano že nekje na 11-i Googlovi strani. Zato smo sestavili seznam prenosnikov in notebookov, ki so ta hip crème de la crème.

Če se odločate za nakup prenosnika ali njegove pomanjšane različice notebooka, predlagamo, da si ogledate lestvico trenutno najbolj vročih modelov, ki so jo pripravili eksperti pri FindeTheBest. Ob poplavi ponudbe in nenehnih spremembah računalniške krajine je namreč težko izluščiti tisto pravo in zakaj bi se matrali sami, če so to namesto vas že opravili strokovnjaki.

10. Alienware M18x

Igračarska pošast.
Igračarska pošast.

Alienware M18x je 18.4-palični igračarski prenosnik, ki poganja Windowse 7. Krasijo ga fenomenalen zaslon, zmogljiva grafična kartica in procesor ter obilica RAM-a, zato vas tudi pri igranju najnovejših iger ne bo pustilo na cedilu.

9. HP Spectre XT TouchSmart 15-4010nr

Stilski HP Spectre XT TouchSmart 15-4010nr je utrabook, torej ”anoreksična” verzija prenosnega računalnika, ki pa na račun svoje peresne lahkosti in tenkosti ni naredil škode ”notranjim organom”, torej programski opremi, ki je vrhunska. Resda je dražji kot povprečen prenosnik oz. notebook, a s superhitrim procesorjem Intel Core i7-3517U bo upravičil svojo ceno.

8. Apple MacBook Pro (15-inčni)

15-inčni Apple MacBook Pro je prenosnik z visoko opevanim Retina zaslonom. Poganja operacijski sistem MAC OS X in prihaja z 8 GB RAM-a in hibridnim HDD trdim diskom s 7200 obrati na minuto, kar je hitreje kot običajen prenosnik ali notebook.

7. Dell Latitude 6340u

Dell Latitude 6340u je še en iz lahkoperesne kategorije, še en ultrabook. Ima 8 GB RAM-a in kar 36-mesečno garancijo.

6. Dell Precision M6500

Della kot urca.
Della kot urca.

Dell Precision M6500 krasi velik zaslon, 32 GB RAM-a pa ga delata za enega najhitrejših prenosnikov na trgu.

5. Apple MacBook Air (11-inčni)

11-inčni Apple MacBook Air je miniaturen in zelo okreten ultrabook, ki je bil narejen z mislijo na čim lažji transport. Je supertenek (1,7 cm), superlahek (cca. 1 kg) in supervzdržen (9-urna avtonomija).

PREBERITE ŠE: Najmanjše in najtanjše tablice ta hip

4. Apple MacBook Air (13-inčni)

13-inčni Apple MacBook Air močno sliči na predhodnika, vendar pa je zaradi večjega ekrana nekoliko težji, a zato z daljšo, kar 12-urno avtonomijo baterije.

3. Vizio CT15-A4 ($899)

Vizio CT15-A4 je ultrabook, ki poganja Windowse 8. Svoje mesto na lestvici je našel ne samo zaradi videza, pač pa ker ima tudi veliko ”v glavi”. Tako kot MacBooka, je tudi njega enostavno prenašati.

2. Apple MacBook Pro (13-inčni)

Ekran skoraj s toliko pikamo kot je zvezd v naši galaksiji.
Ekran skoraj s toliko pikamo kot je zvezd v naši galaksiji.

O 13-inčnem Apple MacBook Pro-ju z Retina zaslonom lahko govorimo samo v superlativih. Vzdržljiva baterija, hiter procesor in visokokakovostni zaslona s 232 ppi (slikovnih pik na palec).

1. Apple MacBook Pro (15-inčni)

15-inčni Apple MacBook Pro, prav tako z vrhunskim Retina zaslonom, je prvak svojega razreda in je na testu, prav tako kot njegov predhodnik, zbral maksimalnih 100 točk. Trenutno najboljša zadeva, ki jo ima trg ponuditi na področju notebookov.

Dodatne Informacije

Prirejeno in povzeto po:
www.businessinsider.comlaptops-and-notebooks.findthebest.com

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.