Top 10: najdražje pasme psov na svetu

Pes je brez dvoma človekov najboljši prijatelj. In kadar želimo, da je ta prijatelj posebne pasme, s posebnim rodovnikom ali pa ima posebne karakteristike, lahko zanj odštejemo vratolomne vsote denarja. Preberite, katere so najdražje pasme psov na svetu.

Preverite seznam najdražjih pasem psov!

Pritlikavi špic – Pomeranec (800–2.500 evrov)

Pritlikavi špici oziroma pomeranci so izjemno nežni psički, odlični za družine z majhnimi otroki. Ker so zelo majhni, brez problema živijo tudi v manjših stanovanjih.

Pomeranec
Pomeranec

Argentinska doga (1.000–4.000 evrov)

Argentinske doge so vzgojene za lov in kot čuvarji. Znajo biti precej agresivne in nevarne, zato potrebujejo primerno vzgojo.

Argentinska doga
Argentinska doga

Akita (800–4.500 evrov)

Akita je verjetno najbolj znana pasma na internetnih slikah. Akite so zelo zveste, vendar pa znajo biti tudi trmaste, dominantne in zahtevajo veliko treninga.

Akita
Akita

Rotvajler (1.000–6.000 evrov)

Rotvajlerji so zvesti čuvaji svoje družine. Velikokrat so trenirani kot psi iskalci, reševalci ali pa policijski psi.

Rottweiler
Rottweiler

Faraonski pes (1.200–6.500 evrov)

Čeprav faraonski psi nosijo takšno ime ter so egiptovskega videza, njihove korenine ne sežejo tako daleč. So inteligentni, aktivni in zelo družabni.

Faraonski pes
Faraonski pes

Azavak (3.000–6.500 evrov)

Ena izmed redkih pasem, ki izvira iz Afrike, je pasma azavak ali afriški hrt. So izjemno hitri ter imajo močan lovski nagon. Potrebujejo veliko gibanja in so zelo navezani na svojo družino.

Azavak
Azavak

Tibetanski mastif (2.500–7.000 evrov)

Tibetanski mastif je ena izmed največjih pasem na svetu. V preteklosti so jih nomadi na Kitajskem, v Tibetu ter v Nepalu uporabljali za pašo ovc.

Tibetanski mastif
Tibetanski mastif

Čov čov (900–8.500 evrov)

Kitajska pasma Čov čov je ena izmed starejših pasem, ki obstaja danes. Včasih so jih uporabljali za lov in zaščito, danes pa so dobri družabniki. Značilni so po tem, da imajo moder jezik.

Chow Chow
Chow Chow

Mali levji pes (4.800–10.000 evrov)

Ti majhni levčki izhajajo že obdobja renesanse. Takrat so družbo delali pomembnežem, danes pa so zelo redki in dragi.

Lowchen
Lowchen

Samojed (4.000–11.000 evrov)

Samojedi so vzgojeni v Sibiriji, kjer so pomagali pasti jelene in vleči sani. Imajo puhasto, belo dlako, ki je na otip izjemno mehka. So zvesti družabniki, vendar pa so na žalost tudi precej dragi.

PREBERITE ŠE: 10 znakov, da te je vzgojila odlična mama

Samojedi
Samojedi

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Konec aprila bo nočno nebo razsvetlil velikanski komet, ki ga bomo lahko videli s prostim očesom