fbpx

10 odličnih filmov, ki ste jih morda spregledali

V poplavi uspešnic se najdejo filmi, ki niso bili komercialno uspešni, a so kljub temu z občinstvom vzpostavili čustveno povezavo. To je 10 odličnih filmov, ki ste jih morda spregledali.

10 odličnih filmov, ki ste jih morda spregledali:

Kavarniška gospoda (Café Society, 2016)


Bobby si želi spremembe, zato odide v Hollywood, kjer spozna Vonnie. Zaprosi jo celo za roko, vendar se mora v New York nazadnje vrniti sam. S prijateljem odpreta nočni klub Les Tropiques, ki postane najbolj priljubljen nočni klub v New Yorku. Poroči se z Veronico in vse je videti popolno, dokler nekega dne kluba ne obišče Vonnie iz Hollywooda.

Prava fanta (The Nice Guys, 2016)


Naivni detektiv Holland in nasilni izterjevalec Jackson spleteta nenavadno partnerstvo. Čeprav se njuno prvo srečanje konča s polomljenimi kostmi, morata združiti moči pri iskanje pogrešane najstnice. Na videz nepovezana smrt pornozvezde ju pripelje na sled kriminalne zarote, v katero so vpleteni številni vplivni posamezniki.

Swiss Army Man (2016)


V bizarni komični pustolovščini se moški na samotnem otoku spoprijatelji z naplavljenim človeškim truplom, ki ima vrsto uporabnih supermoči. Z njim se celo odpravi domov, kjer ga čaka ženska njegovih sanj.

Race (Tekač, 2016)


Navdihujoča resnična zgodba o izjemnem atletu Jesseju Owensu prikazuje vprašanja, s katerimi se je moral soočiti pred prihodom na olimpijske igre v Berlinu, kjer je v osrčju nacizma pometel s konkurenco.

En man som heter Ove (2015)


Švedska uspešnica temelji na najbolj prodajani knjigi. Ove je stari obsedenec, godrnjač, ki si strogo sledi pravilom in enako pričakuje tudi od ostalih. V resnici zelo pogreša pokojno ženo in si želi združiti se z njo v nebesih. A le kako bo lahko naredil samomor, če v bližini živi hrupna mednarodna družina?

Sing Street (2016)


Še en nostalgičen film. Tokrat je dogajanje postavljeno v 80. Pri Conorju so družinski odnosi precej napeti, saj se njegovi starši odločijo, da ga premestijo v javno šolo. Conor se tako odloči, da ustanovi rock skupino, s katero bo navdušil skrivnostno dekle, ki mu je všeč. Film o prvi ljubezni, odraščanju, strasti do svobode in seveda glasbi.

Demolition (2015)


Dave se sooča s tragedijo: njegova žena je umrla v prometni nesreči. Čeprav je čudno, ne čuti ničesar razen izjemne želje, da vse poruši, vključno s svojo hišo. Večplastna zgodba, ki združuje različne zvrsti.

Kapitan Fantastični (Captain Fantastic, 2016)


Ben je oče zelo nenavadne družine. Živijo stran od civilizacije, sam pa se posveča vzgoji svojih šestih otrok s strogo fizično in intelektualno izobrazbo. Družinska tragedija jih prisili, da se preselijo na drugo stran države, oče pa ime le eno skrb: kaj se bo zgodilo z otroki, ki še nikoli niso naleteli na civilizacijo?

Flight Crew (2016)


V ruskem filmu spremljamo zgodbo o mladem in nadarjenem pilotu Alexeyu Guschchinu, ki je dobesedno obseden z nebom in letenjem. Toda življenje mu pripravi preizkušnjo, ko mora tvegati svoje življenje, da bi rešil več sto drugih.

Zootropolis (Zootopia, 2016)


Ambiciozna policistka Malči se želi dokazati kot prava varuhinja reda in miru. Šefa pregovori, da ji pusti raziskati serijo nepojasnjenih zločinov, njena edina priča pa je prekanjeni prevarant Nik. Pretkani lisjak sprva poskrbi za številne zabavne nesporazume, toda ko se bližata razkritju zarote, si morata začeti zaupati in celotnemu mestu dokazati, kaj je pravi živalski pogum.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!