fbpx

10 stvari, ki jih srečni pari nikoli ne počnejo

Foto: StockSnap/Pixabay

O tem, kako ohraniti ljubeč odnos, se lahko nekaj naučimo od srečnih parov, ki so v dolgotrajnih razmerjih. Med drugim je nekaj stvari in navad, ki se jih srečni pari izogibajo. Izbrali smo deset stvari, ki bi se jim bilo dobro izogniti, če želite, da vaša zveza ali zakon trajata.

1. Se ne ustrašijo težkih pogovorov

Ne glede na to, kako odlično sodelujeta, ni para, ki se ne bi kdaj prepirali. Nesoglasja so v odnosih neizogibna in srečni pari, namesto da bi svoja čustva pometali pod preprogo, odkrito in iskreno govorijo o občutljivih temah. Če ne boste rešili nekaterih pomembnih vprašanj in dilem v odnosu, lahko pride do zamer in ločitve.

2. Ne sledijo rezultatom

Srečni pari se ne obnašajo kot računovodje in seštevajo dobrih in slabih dejanja drug drugega. V zdravem, srečnem razmerju obe strani ljubeče počneta stvari za drugo polovico, ne da bi pričakovali karkoli v zameno. Če se zgodi, da stvari nekoliko ne bodo ravnotežja, bosta o tem govorila v spoštljivem tonu brez obtoževanja.

Eden od temeljev zdravega in srečnega odnosa je zaupanje.
Foto: StochSnap/Pixabay

3. Ne hranijo zamer

V nesrečnih parih frustracije in razočaranja sčasoma ustvarjajo razdaljo. Po drugi strani pa se pri srečnih parih obe strani zavedata, da nobena od njiju ni popolna in sta se pripravljena opravičiti, sprejeti opravičilo in iti naprej.

4. Drug drugega ne žalijo

Tudi ko je prepir na vrhuncu, se srečni pari poskušajo izogibati komunikaciji, v kateri bi užalili drug drugega, saj se zavedajo, kako kontraproduktivna je in kako močno poglablja negativnost in jezo. Mnogi pari med prepiri drug drugega imenujejo idioti, poraženci, barabe. Ljudje v srečnih zvezah, ki v razmerju doživljajo tudi jezo, frustracije in razočaranja, pa poskušajo ves čas ohraniti spoštljiv odnos do partnerja.

5. So zaupljivi

Eden od temeljev zdravega in srečnega odnosa je zaupanje. Zato je ideja o brskanju po sporočilih ali elektronski pošti sogovornika za srečne pare nesprejemljiva.

6. Si ne lažejo

Pari v zdravih, srečnih odnosih so odprti drug do drugega. Pri njih ni laži in sprenevedanja. Zadrževanje laži oteži ohranjanje razmerja in pobere veliko energije in če resnica pride na dan, je težko obnoviti zaupanje. Ljudje v zdravih odnosih se imajo radi takšni, kot so, in podpirajo poštenost ne glede na morebitno škodo, ki jo lahko povzroči.

7. Partnerja ne obravnavajo kot nasprotnika

Srečne pare redno opozarjajo, da so v isti ekipi. Izogibajo se temu, da bi na situacije gledali tako, da je nekdo zmagovalec in nekdo poraženec. Ko svojega partnerja ne boste obravnavali kot sovražnika, bo vajin odnos veliko bolj srečen. Ko situacije to zahtevajo, se srečni pari pogovarjajo, sklepajo kompromise in izbirajo najboljše rešitve za obe strani.

8. Drug drugega ne jemljejo za samoumevnega

V dolgih zvezah se zlahka zgodi, da se zaradi občutka ugodja in stabilnosti nehamo truditi. Nekateri pari sčasoma postavijo svoje razmerje na avtopilota, vendar ne tisti zares srečni. Ves čas dajte vse od sebe in odnos negujeta ne glede na to ali traja leto, pet let ali 15 let.

Odlaganje intimnosti lahko vodi v odtujenost med partnerjema.
Foto: Pexels/Pixabay

9. Ne ogovarjajo drug drugega

Srečni pari se držijo drug z drugim in ne obrekujejo. Povsem normalno in celo zdravo je, da včasih prijateljem potožiš o nesoglasjih s partnerjem, a srečni pari ne bodo dovolili, da bi se celotna situacija spremenila v katastrofo. Če ste zaradi nekaterih stvari razočarani, se namesto ogovarjanja s partnerjem raje pogovorite in skupaj odkrijta težavo.

10. Ne zanemarjajo intimnih trenutkov

V natrpanem svetu, v katerem živimo, je zelo težko določiti in organizirati čas za intimo, še posebej, če imate tudi otroke. Toda zanemarjanje intimnega vidika razmerja nikakor ni dobro za razmerje ali zakon. Odlaganje intimnosti lahko vodi v odtujenost med partnerjema, zato pari v kvalitetnih zvezah ne čakajo vedno na »pravi trenutek«, ampak ga ustvarijo sami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!