10 tehnoloških novosti, ki bodo zaznamovale leto 2015

Oculus Rift

Leto 2014 je prineslo veliko tehnoloških sprememb in novosti - predstavljena so bila prva očala za navidezno resničnost, novi pametni telefoni, operacijski sistemi … Zdi se nemogoče, da bi bilo leta 2015 kaj drugače. Pričakujemo Apple Watch, nove Windowse, izboljšan Galaxy in še in še. Preglejmo napovedi tehnoloških novosti, ki se napovedujejo v letu 2015.

V izbor smo umestili 10 tehnoloških novosti za katere zagotovo lahko trdimo, da se bodo zgodile v letu 2015.

1. Januarja prihaja Apple Watch …

Apple Watch, pametna ura, bo prva velika tehnološka novost pod okriljem Applovega direktorja Tima Cooka. Uro so predstavili že septembra, vendar jo Apple zaenkrat še izboljšuje.
Več informacij: Apple Watch

Apple watch
Apple watch

2. Windows 10 in novi Office za tablice

Konec leta 2015 Windows napoveduje nov operacijski sistem, Windows 10. Z njim bodo poskusili odpraviti vse pomankljivosti osmice, kompatibilen pa bo z vsemi napravami – pametnimi telefoni, prenosnimi računalniki, celo z Xboxom.
Microsoft bo leta 2015 predstavil tudi nov Office, primeren za tablične računalnike in ostale zaslone na dotik.

Windows 10
Windows 10

3. Galaxy S6

Začetek novega leta bo navdušil Samusungove privržence. Prihaja Galaxy S6, o katerem pa še ne vemo veliko. Govori se, da bo novi Galaxy povsem drugačen. Pustimo se presenetiti.

Samsung S6  Foto: samsungsvi.com
Samsung S6
Foto: samsungsvi.com

4. Samsung napoveduje izboljšano pametno uro …

Do decembra 2014 je Samusung predstavil 6 pametnih ur, vendar mu ni nobena prinesla želenega uspeha. Čeprav mu je potrebno proznati, da je z Gear S zelo blizu viziji odlične pametne ure. Morda pa mu bo leta 2015 končno uspelo … tudi z nekoliko več stila.

Leto 2015 je čas za nov Samsung Galaxy Watch
Leto 2015 je čas za nov Samsung Galaxy Watch

5. Serijski telefon z upogljivim zaslonom.

Pričakujemo ga lahko konec leta 2015.

6. Manjši Microsoft Surface

2014 naj bi Microsoft predstavil manjšo verzijo Surfaca, Surface Mini, vendar je namesto njega trgu predstavil Pro-verzijo. Morda bo leto 2015 leto Surfaca Mini?
Več informacij: Microsoft Surface

Bomo poleg Microsoft Surface Pro dobili še Surface Mini?
Bomo poleg Microsoft Surface Pro dobili še Surface Mini?

7. Ipad maksi?

Kot so zapisali na Bloombergu, Apple razvija iPad z 12-inčnim zaslonom. Prav tako lahko verjetno v začetku leta pričakujemo iPad Pro.
Več informacij: Apple iPad

iPad maksi? foto:mactrast.com
iPad maksi? foto:mactrast.com

8. Novi HTC One (M9)

Nova verzija HTC One naj bi bila na voljo marca ali aprila.
Več informacij: HTC One

9. Oculus Rift in Sony VR

V tehnološkem svetu je letos močno odmeval Facebookov nakup tehnologije za navidezno resničnost Oculus Rift, ki je Marka Zuckerberga stal 2 milijardi dolarjev. “Očala” še razvijajo, vendar jih je na njihovi spletni strani že možno naročiti. Prodajati se bodo začela v prihajajočem letu. Zaenkrat bo Oculus Rift namenjen igranju igric, kasneje pa se bo uporabljal tudi v druge namene.
Tudi Sony bo konec leta 2015 ponudil podoben izdelek, očala za navidezno resničnost Sony VR.
Več informacij: Oculus Rift 

Oculus Rift
Oculus Rift

10. Novi OnePlus

V letu 2014 je na trg pametnih telefonov vstopil kitajski start-up OnePlus, ki za približno 300 evrov ponuja visoko kvalitetne telefone, primerljive s Samsungom S5. Zaenkrat lahko njihove telefone kupimo zgolj, če prejmemo povabilo. V prvi polovici leta 2015 lahko pričakujemo izboljšano različico.
Več informacij: OnePlus

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!