fbpx

10 ženskih imen, ki se jim moški ne morejo upreti

Katera so najprivlačnejša ženska imena in se jim moški nikakor ne morejo upreti?

Imaš morda tudi ti ime, ki se mu moški ne morejo upreti? Preveri tukaj.

Alessandra/Aleksandra

Alessandra Ambrosio
Alessandra Ambrosio

Sofisticirano, eksotično in elegantno ime, ki naj bi izhajalo iz grščine in naj bi pomenilo “čudovita roža, ki jo je dal Bog”.

Naomi

Naomi Campbell in Naomi Watts
Naomi Campbell in Naomi Watts

Ime izbira iz hebrejščine, iz Stare zaveze Svetega pisma, kjer je bila Naomi tašča bibljske figure Rute. Direkten prevod imena Naomi pomeni “prijetnost”, kar daje imenu pomirjujočo in pozitivno konotacijo.

Soriya/Soraya/Soraja


Še eno nenavadno ime, a resnično osupljivo. Ime izvira iz kambodščine in je resnično redko, celo eno najredkejših imen na svetu. Prevaja se kot “sonce”, in lastnica tega imena sije od lepote. Ime povezujejo z ustvarjalnostjo, iskrenostjo in zanesljivostjo.

Julia/Julija/Julijana

Julia Roberts
Julia Roberts

Ime, ki izvira iz latinščine naj bi pomenilo “mladostnost”. Če si torej Julija, to pomeni, da boš blagoslovljena z mladostnim videzom za celo življenje.

Sasha/Saša

Sasha Pieterse
Sasha Pieterse

Čeprav ima ime izvor v vzhodni Evropi, zveni precej eksotično. Je ponavadi krajša verzija imena Aleksandra, a se lahko uporabi tudi samo po sebi. Ime naj bi pomenilo “branilec ali pomoč človeštvu”. Saše pa naj bi bile tudi lomilke srca, saj ime namiguje na strast, dramo in romanco.

Vanessa/Vanesa

Vanessa Hudgens
Vanessa Hudgens

Ime Vanesa ljudje ne znajo popolnoma umestiti. Nekateri so mnenja, da izhaja iz Phanesse, grške boginje, ki je bila zavetnica grškega bratstva, spet drugi menijo, da ime izhaja iz leta 1800 in da je je oče imena pisatelj Jonathan Swift. Ta naj bi vzel ime ljubljenčka svoje prijateljice Esther, Essa, in temu dodal začetek priimka svoje prijateljice, Vanhomrigh. Tako naj bi nastala Vanessa. Od takrat dalje je Vanessa tudi rod metuljev.

Sarah/Sara

Sarah Michelle Gellar, Sarah Hyland in Sarah Jessica Parker
Sarah Michelle Gellar, Sarah Hyland in Sarah Jessica Parker

Ime Sara je priljubljeno že več stoletij. V Stari zavezi je bila Sara Abrahamova žena. Njeno ime naj bi pomenilo “princesa”, “voditeljica” in “prijetnost”.

Erin

Erin Heatherton
Erin Heatherton

Ime je še posebej priljubljeno na Irskem, saj izhaja iz besede Eire, kar pa je galsko ime za Irsko. Pomen imena je “zelena voda”. Ženske z imenom Erin so ponavadi galskega videza in so zelo strastne.

Emma/Ema

Emma Stone, Emma Roberts in Emma Watson
Emma Stone, Emma Roberts in Emma Watson

Ime Ema pomeni “celovitost” in “univerzalnost”, svojo priljubljenost pa je doseglo tudi skozi roman jane Austen, Emma. Ta portretira razvajeno dedinjo, Emmo Woodhouse, ki se ji moški preprosto ne morejo upreti. Ema je tudi ime številnih srednjeveških kraljic in svetnic. Če si torej Ema, si v precej dobri družbi.

Amber

Amber Heard
Amber Heard

Ime Amber izhaja iz arabščine, svojo priljubljenost pa je doseglo šele v 19. stoletju. Predstavlja toploto in mir. V galščini ime Amber izhaja iz besede za silovitost. In silovita osebnost ter boj za tisto, kar si želi, je tisto, kar dela Amber tako privlačno za nasprotni spol.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!