10 zgodb o nenavadnih poljubih

Le kdo od nas se zmore upreti lepim in strastnim poljubom? V celem življenju porabimo približno dva tedna za poljubljanje. To je natanko 336 ur združevanja ustnic. Poljubi nam lahko zamajejo tla pod nogami, lahko pa so tudi sila neprijetni. Tukaj je 10 neverjetnih zgodb poljubov.

1. Dekle, ki je umrlo po prvem poljubu s prijateljem

Jemma Benjamin
Jemma Benjamin

Jemma Benjamin je bila sramežljiva 18-letna študentka. Upala je, da bo potovala po svetu, učila angleščino in šport. V aprilu 2009 se je zgodila tragedija. Jemma je končno doživela svoj prvi poljub s svojim 21-letnim prijateljem Danielom. Njene veke so se nenadoma povesile, na ustih se ji je pojavila pena in dekle se je zrušilo. Jemme niso mogli oživeti, obdukcija pa ni našla nobenega medicinskega razloga za njeno smrt. Umrla naj bi zaradi motenj v ritmu srca, ki jih je moč zaznati le v življenju.
Tragičen konec, ki bi moral biti nov začetek.

2. Najdaljši poljub na filmskem platnu

Najdaljši poljub na filmskem platnu.
Najdaljši poljub na filmskem platnu.

Do pred kratkim sta Jane Wyman in Regis Toomey veljala za akterja najdaljšega poljuba na filmske platnu v filmu You’re In The Army Now (1941). Wyman in Toomey sta se poljubljala tri minute in pet sekund, kar je ena petindvajsetina celotnega filma. Leta 2010 je režiserka Nicole Conn odločila, da podre rekord. Conn je napisala in režirala Elena Undone, ki pripoveduje zgodbo lezbične pisateljice, ki se zaljubi v ženo pastorja. Ženski se poljubljata tri minute in triindvajset sekund.

3. Ridikulozni zakoni, ki govorijo o poljubljanju

Nihče ne ve, kako so lahko sprejeli včasih tako nesmiselne zakone. V Indiani, ZDA je nelegalno za moške z brki, da poljubljajo ljudi. V Koloradu Logan County, ZDA je možu prepovedano poljubiti ženo, ki spi. V Hartfordu, Connecticut, ZDA pa je prepovedano poljubiti svojo ženo v nedeljo.

4. Najdaljši zabeležen poljub

Najdaljši zabeležen poljub - Ekkachai in Laksana Tiranafat.
Najdaljši zabeležen poljub – Ekkachai in Laksana Tiranafat.

Mnogi ljudje so že poskušali pridobiti rekord v najdaljšem poljubljanju, vendar nihče še ni uspel premagati Ekkachai in Laksano Tiranafat. Poljubljala sta se kar 58 ur, 35 minut in 58 sekund. Par se je pridružil drugim osmim parom na dogodku Believe it or Not na Tajskem. Za svoje prizadevanje sta domov odnesla denarno nagrado, dva diamantna prstana in Guinnessov rekord.

5. Ptica, ki poljubi in zatem bljuva kot znak naklonjenosti

Beločelna papiga, ki bljuva v znak naklonjenosti.
Beločelna papiga, ki bljuva v znak naklonjenosti.

Beločela papiga je krasna vrsta ptic s svetlo rdečimi obročki okrog oči. Po izbiri primernega partnerja, so ti papagaji ena izmed redkih vrst živali, ki vključijo akt poljubljanja. Ne samo, da združijo kljunčke, temveč se tudi igrajo z jezikom drug drugega. Če je kemija prava, samci bljuvajo v usta samice kot znak intimnosti. Brez skrbi, lahko je še slabše. Samice žiraf izberejo svojega partnerja tako, da urinirajo v usta samcev. Čudovito.

PREBERITE ŠE: Ilustracije Jamesa Chapmana: kako zvenijo poljub in druge stvari v različnih jezikih?

6. Gledalci Disneyjevega filma, ki jih je obšla slabost ob poljubu žabe

Disneyjev animiran film je poslal 50 gledalcev v bolnišnico.
Disneyjev animiran film je poslal 50 gledalcev v bolnišnico.

V prvotni različici klasike bratov Grimm Žabji princ, princesa ne poljubi žabe. Namesto tega žabo vrže v steno in to jo spremeni v prelepega princa. Kasneje je angelški prevajalec Edgar Taylor princeso naredil bolj romantično in se odločil, da bo urok razbila s poljubom žabe. Od takrat dalje žaba, ki se spremeni v princa, očara otroke znova in znova. Leta 2010 je Disney izdal celovečerni animirani film Princesa in žabec. Na žalost se je pojavil izbruh salmonele pri majhnih otrocih, ki so si ogledali film. Več kot petdeset otrok so odpeljali v bolnišnico kmalu po premieri filma.

7. Pištola v šminki, znana kot “poljub smrti”

"Poljub smrti".
“Poljub smrti”.

Izraz “poljub smrti” ima več pomenov. Lahko bi govorili o izdajstvu Jezusa, ki ga je zakrivil Juda, o signalu mafije, ki pomeni da je nekdo označen za smrt ali pa o pištoli v šminki, ki jih je v času hladne vojne uporabljal KGB. Ta 4,5mm pištola je je imela le en strel, skrit v notranjosti šminke, ki je z lahkoto zdrsnila v torbico. Ena izmed pištol je na voljo na ogled zraven Aston Martina, avtomobila Jamesa Bonda v International Spy Museum v Washingtonu, D.C.

8. Mož, ki je poljubil kobro

Kobra v transu.
Kobra v transu.

Nekateri ljudje imajo to srečo, da vedo kako ravnati s kačami. V Burmi je ritual, kjer ženska trikrat poljubi glavo kobre, da ustreže bogu plodnosti. V Kentuckyju, ZDA je Jamie Coots, ki se je pojavil v oddaji Snake Salvation na National Geographic, umrl od pika klopotače. Pastor je verjel, da mu ugriz kače ne bo škodil, saj je po evangeliju po Marku maziljen z božjo močjo. 22-letni fant, ki dela na Krabi Snake Farm na Tajskem pa lahko govori o pravem blagoslovu. Njegovo strmenje v kraljevsko kobro kačo spravi v trans. Ko ve, da je kača popolnoma pod njegovim nadzorom, jo poljubi.
https://www.youtube.com/watch?v=B-W6ct08Hs0

9. Ikonični televizijski poljub

Ikonični medrasni poljub.
Ikonični medrasni poljub.

Eden izmed prelomnih televizijskih poljubov se je zgodil v Star Treku. Kapitan Kirk (William Shatner) in poročnica Uhura (Nichelle Nichols) sta si izmenjala prvi medrasni poljub, ki je bil prikazan na televiziji. Prvotno naj bil poročnica poljubila Spocka, vendar naj bi Shatner po poračanju Vancouver Sun zahteval, da poročnico poljubi on.

10. Nekaj dejstev o poljubljanju, ki jih najbrž ne veste

  • Poljub na poročni dan ima korenine v antičnem Rimu.
  • Termin “francoski poljub” je najprej pomenil žaljivko.
  • Javno poljubljanje je v Indoneziji kaznivo.
  • Ženske so v viktorijanski dobi v ustih skrivale bucike, da bi se s tem izognile nezaželenemu poljubljanju.
  • S poljubljanjem porabite dve kaloriji na minuto.

Dodatne Informacije

Povzeto in prirejeno po:
www.oddee.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!