11 drobnih, a pomembnih stvari, ki so nujne za dobro zakonsko življenje

Srečna zveza

Na svojo poroko ali pa na pomembnost svojega zakona se po navadi spomnimo ob obletnicah poroke ali pričakovanju dojenčka, nove hiše in še bi lahko naštevali. Ampak nikar ne pozabimo, da naš zakon sestavljajo majhni, vsakdanji trenutki ljubezni, podpore in prijaznosti med dvema človekoma, ki opredeljujejo trajno partnerstvo. Tukaj je 11 drobnih, a pomembnih stvari, ki jih lahko naredimo, da bo naš zakon še močnejši, partnerja/-ico pa bomo s tem opomnili, da je prav on/-a najpomembnejša oseba v našem življenju.

1. Dolg, dolg objem.

Vsaj enkrat na dan si lahko vzamemo čas za dolg objem. Takrat samo stojimo, ne govorimo, se ne premikamo ali poljubljamo. To je čas, ko se sprostimo v objemu drug drugega.

2. Naredimo nekaj neobičajnega, neumnega ali ljubkega, da se bo naš/-a dragi/-a nasmehnil/-a.

Morda skrijete njegove/njene najljubše prigrizke, morda mu/ji pustimo skrita sporočila, v katerih so opisani zabavni skupni trenutki v zadnjem času, lahko pa se lotimo tudi dvoumnih in zabavnih besednih iger – karkoli je pač potrebno, da se bo naš/-a ljubljeni/-a nasmejal/-a.

3. Nikoli ne pozabimo na “hvala”.

Tudi ko gre za najpreprostejšo stvar in tudi če je za nas nekdo to stvar naredil že tisočkrat – ne pozabimo se zahvaliti. S tem bomo dali partnerju/-ici občutek, da ga/jo cenimo.

4. Ustvarimo domiseln nočni ritual, ki je samo za naju.

Pa naj bo to nočni prigrizek, nočno vabilo na sladoled ali čokolado, pomembno je, da otroci ne vedo nič o tem.

5. Ni dovolj samo “ljubim te”. Pomembno je tudi, da razložimo, zakaj.

Vsak večer, preden gremo spat, si povejmo: “Danes te ljubim, ker …” To počnemo glede na to, kaj se je tisti dan zgodilo. Če partnerja ne gresta v posteljo ob istem času, poskrbimo, da ga/jo pokličemo ali pa pošljemo sporočilo, zakaj ga/jo ljubimo.

PREBERITE ŠE: Zakaj bo branje v dvoje izboljšalo naš odnos s partnerjem/partnerko?

6. Ne pozabimo na poljub ob odhodu.

Vsak dan, ko odhajamo, nikar ne pozabimo na poljub – tudi če smo še v postelji in tudi če se smo zaposleni.

7. Interne šale so nujne.

Gotovo obstaja več kot samo ena skupna točka med partnerjema, ki je nihče drug ne razume. Morda radi citiramo filme, obožujemo računalniške igre in njihove značaje, gledamo humoristične serije … Pomembno je, da naše razmerje gradi tudi nekaj, kar nasmeje le nas!

8. Pomislimo, kaj bi lahko olajšalo dan našega/naše partnerja/-ice, in potem to tudi storimo.

Morda pozimi ogrejemo avtomobil naše partnerice in z avtomobila postrgamo led in sneg. Morda pospravimo tudi njegovo/njeno stran postelje. Ob natrpanem urniku mu/ji lahko v službo prinesemo kavo. Partnerju/-ici bo naše nesebično dejanje veliko pomenilo, pa tudi če bi lahko vse to storili sami.

9. Preživimo nekaj časa narazen, da okrepimo vez.

Pomembno je, da imata partnerja v zakonu vsak svoje interese in da rada počneta tudi lastne stvari. Ženske lahko gremo na jogo ali večerjo s prijateljicami, moški pa bodo igrali nogomet, karte ali pa bodo šli na pijačo s prijatelji. Čas, ki ga ne preživimo skupaj, nam daje priložnost, da se pogrešamo, hkrati pa lahko s partnerjem delimo še več zgodb.

10. Ne podcenjujmo pomembnosti dotika.

Morda za nekaj časa poskusimo spati nagi. Opazili bomo, da se zmeraj dotikamo – tudi če sta to samo palca na nogi ali roki ali pa roka na stegnu.

11. Tudi ko smo zaposleni, dajmo partnerju/-ici vedeti, da je za nas na prvem mestu.

Če smo zares zaposleni, lahko svojemu/svoji partnerju/-ici v koledar na telefonu za določene dni v mesecu napišemo kratka sporočila ali pa spomine na zabavne dogodke, da bo vedel/-a, da zmeraj mislimo na njega/njo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kdor ima to krvno skupino, ima posebno moč