12 dragocenih ljubezenskih nasvetov, s katerimi bo vaša zveza trajala večno

Foto: Andre Furtado / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Odnosi niso enostavni, včasih si zaradi njih zelo zakompliciramo življenje in tedaj bi nam še kako prav prišel kakšen nasvet, da do težav sploh ne bi prišlo. Se strinjate? Torej, zapomnite si nekaj spodaj navedenih nasvetov za mirnejše in ljubeče partnerske odnose.

Veste, kajne, da če ne vložite v partnerski odnos ničesar, tudi ničesar ne smete pričakovati od njega. Nič ni samoumevno. Vsak uspešen odnos je sestavljen iz vzponov in padcev, vrednot, ljubezni, spoštovanja in zaupanja. Brez njih ne bi trajali niti mesec dni, ker ko zaljubljenost in metuljčki odidejo, ostaneta le vidva!

Obstajajo preprosti nasveti, kako lahko ljubezen traja. Vse je odvisno od vas!

Nikoli ne smete pozabiti naslednjih stvari, ne glede na to, ali ste v zvezi ali jo iščete.

Ne primerjajte svojega odnosa z drugimi

Recimo, samo zato, ker so se ločili vaši starši, še ne pomeni, da je tudi vaš odnos obsojen na propad. Opazujete popolne pare in si želite, da bi tudi vaš bil podoben. Nikar, tudi popolni pari imajo resne težave, vendar jih skrivajo pred drugimi.

Ne obremenjujte se z drugimi odnosi, samo poskrbite, da se boste v vašem počutili srečne.

Nikogar ne morete spremeniti

Ljudje se lahko spremenijo, če si sami to želijo. Ne začenjajte odnosa z nekom, pri katerem vas že v samem začetku nekaj moti. In ne načrtujete, kako ga boste lahko spremenili, saj se to nikoli ne bo zgodilo.

Nihče ne more prebrati vaših misli

Če nekaj želite, povejte to glasno in jasno. Ne krivite partnerja ali se jezite nanj, ker ni storil nečesa, kar ste želeli, a tega niste povedali.

Komunikacija je ključ do zdravega odnosa

Ne prepirajte se brez razloga. Komunicirajte kot dve odrasli osebi. Če se že prepirate, poskusite vsaj, da bi bili argumenti plodni in poiščite rešitev, namesto da bi se vedno znova in znova prepirali o enem in istem problemu.

Komunikacija je ključ do dobrega razmerja.
Foto: Edward Cisneros / Unsplash

Ne vohunite za partnerjem

Če sumite, da vam je partner nezvest ali se preprosto čutite, da vam ne posveča dovolj časa, se o tem pogovorite. Samo ne delajte nečesa, kar boste kasneje obžalovali.

Ne zaljubite se v videz ali denar

Namesto da bi iskali popolno osebo, ki izpolnjuje vsa vaša merila, naj vas osreči oseba, ki vas resnično ljubi.

Oba morata ceniti enake vrednote

Popolnoma v redu je, če imate različne okuse za glasbo, filme in zabavo, vendar o resnih življenjskih vprašanjih, kot je kariera, nepremičnine, zakon in otroci bi morali imeti enako mnenje.

Samo vi se lahko odločite, kaj je dobro za vas in vaš odnos

Lahko poslušate nasvete prijateljev in družine, vendar delajte, kar vam svetuje vaše srce, kajti ono to najbolje ve.

Pokažite partnerju spoštovanje

Medsebojno spoštovanje in podpora sta temeljni vrednoti vsakega odnosa.

Pari, ki so v dolgoročnem razmerju, so tisti, ki delajo na svoji zvezi

Popolnega odnosa ni, če pa želite z nekom ostati za vedno, morate biti pripravljeni na delo, kompromise in skupen boj v težkih trenutkih. Kako premagujete težave, je pokazatelj trdnosti vašega odnosa.

Ne pozabita na intimnost. Foto: Yohann Libot / Unsplash

Spolnost je pomembna

Čeprav ni najpomembnejši del, je to fizični način izkazovanja ljubezni in naklonjenosti. Delajte na ohranjanju strasti.

Spremembe spremenijo ljudi

Sprememba prebivališča, službe, izguba staršev ali velik karierni napredek lahko spremeni človekov pogled na življenje. Marsikaj vam lahko spremeni življenje. Nekatere to še bolj zbliža, drugi se razidejo. Če se vajina skupna pot konča, jo zaključita na miren in spoštljiv način.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!