Otok in plaža Saplun: hrvaški Maldivi

Foto: IG @petra_sango/@apartmentskurelja

Jadranski otoki skrivajo nekatere najlepše zalive in rajske plaže, ki so kot nalašč za idilične počitnice. Ena izmed njih je plaža Saplun, ki se nahaja na istoimenskem otoku blizu Lastova.

Lastovo spada v skupino južnodalmatinskih otokov, okoli njega pa je 46 otočkov in pečin. Eden izmed njih je nenaseljen otok Saplun. Ta izstopa s svojo lepoto, borovci in kar je zelo redko za otoke, obdane z odprtim morjem, biserno belim peskom. To je tudi edina peščena plaža na Lastovu.

Cel otok je izjemno gozdnat, zato je na njem veliko sence, njegova peščena plaža pa vsako poletje privabi pomorščake in goste, ki se odločijo, da bodo dopust preživeli na Lastovem. Pesek najdemo le v morju, njegova količina pa se spreminja glede na vetrove, ki pihajo pozimi.

Ker je nenaseljen, na njem ni infrastrukture ali namestitev, zato je bil ustvarjen za popolno uživanje v miru in tišini. Do njega lahko pridete z lastnim čolnom ali pa z organiziranimi izleti z Lastova. Če nameravate dopust preživeti na Lastovu, vam vsekakor svetujemo, da si vzamete vsaj en dan in obiščete ta rajski otok, ki vas ne bo pustil ravnodušnih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valentino Cupaioli (@valecupa)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dario (@dario___p)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Марко Хаџић (@mr__hadzic)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Virtualni ogledi muzejev v počitniški deželi Nemčiji