fbpx

Težko jih je ne ljubiti: 12 fascinantnih dejstev o ljudeh, rojenih septembra

September ni znan le po slovesu od poletja, temveč velja tudi za enega najbolj priljubljenih rojstnodnevnih mesecev. Vsi tisti, ki ste rojeni septembra (ali pa ste starši ‘septemberčkov’): tukaj je 12 fascinantnih dejstev o ljudeh, rojenih septembra.

S čim se ponašajo ljudje, rojeni septembra?

V šoli lahko prekosijo sami sebe.

Znanost pravi, da ljudje, rojeni septembra, dosežejo več ciljev iz zgodnjih let kot pa tisti, ki so rojeni pred septembrom. Imeli naj bi celo 20 odstotkov več možnosti, da so sprejeti v elitne šole.

Rojeni septembra naj bi imeli več možnosti, da jih sprejmejo v elitno šolo.

Tehtali naj bi manj.

Otroci, rojeni septembra, naj bi tehtali manj. To sicer ni garancija, da se bodo rodili z nizko težo (pod 2,5 kilograma).

Imajo nekaj osebnostnih prednosti.

Otroci, rojeni v jesenski polovici septembra (po 22.), naj ne bi bili nagnjeni k depresiji. Kljub temu pa so lahko zelo vzkipljivi.

Naj ne bi imeli depresije, naj bi pa bili bolj razdražljivi.

V povprečju naj bi bili višji kot drugi.

Otroci, rojeni konec poletja ali na začetku jeseni, naj bi bili nekoliko višji kot tisti, ki so rojeni pozimi in spomladi. To naj bi bilo zaradi visokih ravni vitamina D, ki so mu izpostavljene mame v zadnjih mesecih nosečnosti.

So zelo atletski.

Otroci, rojeni jeseni, naj bi imeli več atletskih sposobnosti kot drugi. Tisti, rojeni novembra in oktobra, pa naj bi bili najbolj fit.

Naj bi bili atletski.

Naj bi imeli močnejše kosti.

Prav tako naj bi imeli otroci, rojeni konec poletja ali na začetku jeseni, debelejše kosti, celo za 12,75 centimetra, če smo natančni.

Rojstni dan si delijo z več slavnimi osebnostmi.

Zvezdniki rojeni septembra so: brezčasna italijanska igralka Sophia Loren, ljubka Gwyneth Paltrow in komedijant Jimmy Fallon. Slava, ki teče po njihovih žilah, praktično teče tudi po žilah ljudi, rojenih septembra.

Rojstni mesec si delijo z mnogimi slavnimi osebnostmi.

Njihovi rojstni roži sta nebina in slakovka.

Nebine so simbol močne ljubezni. Po izročilu so ljudje te rože sežigali, da bi odgnali kače. Slakovke so simbol naklonjenosti.

Manj verjetno je, da bodo šli v zapor.

Dobra novice! Raziskava pravi, da ljudje, rojeni septembra, manj verjetno končajo v zaporu ali pa je manj verjetno, da zločin zagrešijo v mladosti.

Manj verjetno je, da bodo končali v zaporu.

Najverjetneje se bodo rodili čez rok.

Glede na raziskave National Academy of Science, dojenčki, rojeni jeseni in pozimi, v maminem trebuhu v povprečju ostanejo kakšen teden dlje.

Bolj naj bi bili nagnjeni k alergijam in astmi.

Glede na Prevention.com naj bi tisti, ki so rojeni jeseni, za 30 do 90 odstotkov verjetneje razvili alergijo na mleko, jajca in arašide. Druga študij pravi, da so otroci, rojeni jesni, za 30 odstotkov bolj nagnjeni k astmi.

Naj bi bili tudi bolj nagnjeni k alergijam in k astmi.

Bolj verjetno je, da bodo živeli 100 let.

Ljudje, rojeni med septembrom in novembrom, naj bi glede na NewScientist.com bolj verjetno dočakali 100 let. Po tem, ko so na University of Chicago izprašali 1500 stoletnikov (100 let in več), so prišli do zaključka, da je velika večina rojena jeseni. Dolgo življenje naj bi bilo delno povezano z zgodnejšo izpostavitvijo sezonskim okužbam, kar zgradi dobro odpornost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!