fbpx

12 stvari, ki jih nikoli ne smeš zapisati v sporočilu

Tekstovna sporočila so v osnovi namenjena hitremu in kratkemu sporočanju pomembnosti. A zdi se, da smo šli nekoliko predaleč? Spodaj smo zapisali absolutno tista sporočila, ki jih ne bi smeli nikoli napisati v naša sporočila.

Preglejmo seznam najbolj prepovedanih tekstovnih SMS sporočil, ki se jih moraš izogibati v kolikor želiš ohranit pristen odnos s prejemnikom spročila! 

1. Morava se pogovoriti …

Kadarkoli slišite te besede od nekoga, ki vam je pri srcu, postanete nemirni. Najverjetneje pomislite, da je šlo nekaj narobe. Tega nikar ne pišite, saj jo lahko nekomu prav lepo zagodete in mu uničite dan. Če pa že uporabljate zgornje besede, vsaj namignite, za kaj gre.

2. Želiš iti z menoj ven?

V osnovnošolskih letih je bilo tole prav srčkano slišati. Sicer pa je bolje, da tovrstna vabila izrekate osebno ali vsaj v telefonskem pogovoru.

3. Bi se poročila z mano?

Iz enakih razlogov kot zgoraj je zelo slaba ideja, če nekoga zaročite z besedilnim sporočila. Vsaka ženska si želi ustvarjalno in premišljeno snubitev, in tale z SMS-om to zagotovo ni. Česa bolj katastrofalnega se ne bi mogli spomniti, zato takšne in podobne ideje čim prej izbrišite iz glave.

4. Hočem ločitev.

Če ste poročeni, je zadnja stvar, ki bi jo radi izrekli ženi ali možu ta, da želite ločitev. Na žalost. V nekaj primerih se pač zgodi, da želita partnerja narazen. Teh zadev nikakor ne rešujta po SMS-poti.

5. Imam občutek, da mi bo ušlo v hlače.

Pravzaprav kakršna koli preveč osebna informacija, prenesena z SMS-sporočilom, ni nikoli dobra ideja. Osebo, ki bi ji radi sporočili številko zdravstvenega zavarovanja ali vašega transakcijskega računa, raje pokličite in ji sporočilo predajte ustno. Še bolje je, če to storite na štiri oči.

6. Pošiljanje golih fotografij

Hm, lahko bi se zgodilo, da gole fotografije po pomoti pošljete napačni osebi. Khm, khm. Potemtakem lahko zadeva izpade precej nerodno.

PREBERITE ŠE: Jutranje mantre za boljši dan

7. Ljubim te.

Kljub temu da nikomur ne škodujete, ko izrekate ljubezen, je precej neuglajeno, če ljubljeni osebi ljubezen prvič izpoveste po SMS-u. No, če ima bitje na drugi strani vklopljeno funkcijo govornega sporočila, lahko vse skupaj izpade prav posrečeno. Kljub vsemu pa je bolje, da besedi “ljubim te” prvič izgovorite iz oči v oči. Le zberite pogum. Saj bo šlo!

8. Hmmm … Noseča sem.

Najverjetneje ni treba pojasnjevati, zakaj tega ni dobro sporočati po SMS-ih. No, če se s človekom, s katerim si zanosila, nikakor ne moreš soočiti, je na mestu vprašanje: “Kaj ti je bilo tega treba?” Se strinjate?

9. Odpuščeni ste!

Še nekaj, česar ne smemo nikoli poslati z besedilnim sporočilom. Če ste v vlogi šefa, se lahko zdi zelo mamljivo poslati zgolj SMS, namesto da bi se soočili z zaposlenim in mu povedali, da je odpuščen. Prav tako ni dober način, da osebi novico sporočite v živo, v naslednjem trenutku pa že nadaljujete svoje delo. Vsakdo si zasluži, da se mu kot šef posvetite z dostojnim pogovorom.

10. Obleka, ki si jo nosila sinoči, ti sploh ni pristajala.

Podobna sporočila so zelo nevljudna. Predlagamo, če nimate nekomu namena sporočiti kaj lepega, potem raje ne recite ničesar. Saj poznate rek, da ne stori drugim, za kar nočeš, da bi drugi storili tebi.

11. Opravičilo

“Oprostite, povozil sem vašo mačko. Zelo mi je žal.” Osebo, ki ji dolgujete opravičilo, raje pokličite ali jo obiščite. Vsako opravičilo, ki je izrečeno osebno, zveni bolje, bolj pristno.

12. Žal mi je, ampak tvoj pes …

Če veste, da je nekomu poginil pes, je dodatna tragedija, da osebi tega ne sporočite osebno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!