fbpx

3 razlogi, zakaj niste več zaljubljeni v svojega partnerja

Kdaj nismo več zaljubljeni?!

Foto: envato

Ko se v nekoga zaljubimo, si predstavljamo, da bomo z njim vse življenje, zato ni hujšega, če vam oseba pove, da vas ima rada, ni pa v vas več zaljubljena. Psihologi so mnenja, da so za to ključni trije razlogi, ki vam jih razkrivamo v prispevku.

1. Nimate občutka, da vas partner ceni

V vsakem odnosu lahko pride do faze, ko partnerja jemljete»za samoumevnega« in če pustite, da stvari potekajo svojo pot. Stres vam bo onemogočil izkazovanje hvaležnosti in ljubezni, saj takrat pozabite biti občutljiv, zato se bo partner počutil zapostavljenega.

Psihologi navajajo, da je to normalen potek dogodkov v razmerju, zato si vzamete čas in partnerju poveste, da ga cenite. Preživljajte več časa skupaj in bodite pozorni drug do drugega.

via GIPHY

2. Ne ukvarjajte se s strupenimi mislimi

Najbolj ste ranljivi takrat, ko vas kritizira ljubljena oseba. Kot obrambni mehanizem lahko vaše misli postanejo toksične, kar pa vodi do težav v odnosu. Zadovoljni in srečni partnerji ne bodo dovolili, da bi jih negativne misli potegnile na dno, našli bodo zdrav in realen način oblikovanja misli, saj so le te ključ do srečne zveze.

via GIPHY

3. Nerazdružljivost

Psihologi so mnenje, da se partnerja, ki imata podobne interese, stališča, vrednote in cilje, le redko razideta. Zato je pomembno, da ste v odnosu prilagodljivi in pripravljeni preizkušati nove skupne možnosti, saj bo le tako vaša vez močnejša. Dobro je, če najdeta skupne interese, zato bodita odprta, pogovorita se o tem, kaj lahko počneta skupaj.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.