fbpx

4 glavni razlogi, da na aplikacijah za zmenke še niste našli ljubezni

Strokovnjaki ugotavljajo

Foto: envato

V sodobnem svetu se zdi, da so nova poznanstva preprosta in da nas ljubezen čaka le nekaj klikov stran. Aplikacije za zmenke so čedalje bolj popularne in med ogromnim številom najrazličnejših profilov lahko prav vsak najde nekoga, ki mu vsaj na prvi pogled izgleda kot popoln kandidat za partnerja. Pa vendar- veliko je tistih, ki si ljubezen želijo, pa je nikakor ne najdejo. Preverili smo, kako na to gledajo strokovnjaki in kateri so 4 glavni razlogi, da ljubezni še niste našli.

1. Namesto globoke povezave si želite dvigniti ego

Raziskave so pokažejo, da je resnica včasih daleč od prijetne. Če se vam zdi, da ljubezni nikakor ne najdete, je pomembno, da ste sami s seboj iskreni in raziščete glavne vzroke, zakaj se z nekom na aplikaciji za zmenke sploh začnete pogovarjati– vas pritegne oseba ali pozornost?
Če ste si priznali, da uživate v občutku potrditve, naj vas ne skrbi. To ne pomeni, da ste slaba oseba, saj je povsem človeško, da si želimo, da nas ostali sprejmejo ter označijo za privlačne. Vendar pa boste s takim pristopom tistega pravega našli težje: res je, da preko interneta težko dobimo globoko predstavo o ljudeh, pa vendar. Če se vam zdi, da nekdo ni vaš tip in da se z njim iz kakršnegakoli razloga ne vidite, potem nikar ne potegnite desno ali stisnite všečka. Občutek potrditve, ki traja nekaj sekund, namreč nikakor ni vreden kasnejšega razočaranja.

Vsi si želimo občutka privlačnosti, vendar pa aplikacije za zmenke za to niso pravi način Foto: Antoni Shkraba / Pexels

2. Zaradi kopice možnosti postajate izbirčni

S tem, da so vaši standardi visoki, ni nič narobe– nasprotno. Pomembno je, da pred iskanjem ljubezni, pa naj le-to poteka prek interneta ali v živo, ugotovite, kaj si želite na partnerju in od tega ne odstopate. To, na kar opozarjajo strokovnjaki, je izbirčnost, ki nima ničesar skupnega z vašimi prvotnimi standardi in vrednotami.
Raziskave kažejo, da ob občutku, da so naše možnosti neizmerne in da le nekaj klikov stran na nas čaka nekdo, ki je “boljši” od osebe, ki stoji poleg nas, postanemo pozorni na vsako “napako”. Namesto, da bi na odnosu delali in poskusili nesporazum razrešiti, se raje odločimo, da se bomo spustili v nov odnos. Stop. Zavedati se morate, da nihče ni popoln in da so za vsako zvezo potrebni kompromisi in delo. Ob slabih občutkih se najprej vprašajte, ali dejansko izvirajo iz vajine nekompatibilnosti ali pa si želite odnos, v katerega ne bi bilo potrebno vlagati truda.

3. Spletne zmenke dojemate kot igro

Aplikacije za zmenke nam omogočajo, da se predstavimo v najlepši luči. To je, če se uvrščate med tiste bolj sramežljive, zelo koristno, saj vam svoje “predstavitve” ne bo treba opraviti v živo. Toda bodite previdni. Instantna zadovoljstva, ki jih naši možgani prejmejo prek potrditev, lahko vodijo v to, da spletne zmenke začnemo dojemati kot igro. Še prehitro lahko ugotovimo, kako se moramo obnašati in izgledati, da bomo privlačili čim več oseb in v strahu pred zavrnitvijo od tega težko odstopimo. Nehajte.
V razmerje se želite spustiti z osebo, ki vas bo poznala in sprejela točno take, kot ste. To ne pomeni, da morate v prvem pogovoru oz. zmenku razkriti najtemnejše trenutke svojega življenja, vsekakor pa kaže na to, da se ne smete pretvarjati. Tudi, če v “igri” zmagate, torej pridete do razmerja z osebo, ki ste jo želeli, vam to ne bo pomagalo, če se taka kot sta sploh ne bosta ujela.

Želite si partnerja, ki vas bo sprejel take, kot ste, zato se nikar ne pretvarjajte Foto: Vlada Karpovich / Pexels

4. Prehitro obupate

To,da se je možno na aplikacijah za zmenke prikazati v lažni luči, lahko žal vodi tudi do razočaranja. Ste bili pod vtisom, da vas čaka zmenek s sanjskim moškim, ki bo z vami ravnal kot s princesko, nato pa se je gospod izkazal za popolno nasprotje svojega profila? Taka situacija ne bi razveselila prav nikogar, zato je normalno, da niste najboljše volje.
Vendar pa tovrstni dogodki nikakor ne pomenijo, da morate nad ljubeznijo obupati. Nekaj slabih izkušenj ni dokaz, da na internetu ne bi mogli spoznati tistega pravega in veliko zgodb, ki imajo svoje začetke na spletu, ima srečen konec. Zato svojo jezo in razočaranje dajte iz sebe na zdrave načine, se dogodku nasmejte skupaj z najboljšo prijateljico ter se z dvignjeno glavo odpravite naprej.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!