fbpx

47 roninov – samurajev brez gospodarja

47 roninov - samurajev brez gospodarja.

Sredi januarja na filmska platna prihaja zgodba o skupini samurajev, ki so odločeni, da bodo maščevali smrt svojega gospodarja, a ne zlahka saj je njihov nasprotnik neusmiljeni šogun.

Fantazijski spektakel, ki je nastal na podlagi japonskega zgodovinskega izročila o 47 roninov, samurajih, ki so ostali brez gospodarja. Keanu Reeves bo zaigral enega izmed tistih 47, ki bo maščeval smrt svojega gospodarja.

Lojalnost, čast, pogum in zvestoba so glavna načela življenja samuraja, če ostanejo brez gospodarja, ostanejo brez življenja in lastne identitete, končni izbiri sta dve, harakiri, japonski obredni samomor ali pa postaneš ronin, samuraj odpadnik brez gospodarja. Epska pripoved se tokrat opre na priljubljeno japonsko zgodovinsko izročilo, ki govori o plemiču Asanu, ki s svojo hčerko Miko prebiva v cvetočem kraljestvu. Na dvoru se pripravljajo na prihod šoguna, še pred njim pa prispe njegov pribočnik Kira, ki se zagleda v lepo Miko. Skuje peklenski načrt in z zvijačo pripravi Asana, da ga le-ta z mečem rani. V prisotnosti šoguna v kraljestvu pa je to prestopek, ki mu po ukazu najvišjega sledi smrtna kazen, zato Asano stori harakiri, obredni samomor, da bi s tem rešil čast in življenje družini. Asanovi samuraji so razpuščeni, zato postanejo ronini, potepuški najemniki brez gospodarja. Vendar želja po maščevanju je velika, zato pod taktirko Asanovega zvestega poveljnika Oishija skujejo maščevalski načrt proti neizmerljivo močnejšemu sovražniku.

Izvrstna igralska zasedba s Keanu Reevesom na čelu in vso japonsko igralsko smetano, kot posebnost v filmu nastopi tudi Rick Genest, čigar telo je v celoti prekrito s tetovažami okostnjaka in je edini, ki za film ni potreboval maske. Vsekakor pa je film spektakel velikega formata, specialnih efektov in odlične zgodbe.

V naše kinematografe prihaja 16. januraja 2014.

Dodatne Informacije

Fantazijska pustolovščina
47 roninov
(47 Ronin, ZDA, 2013)
Režija: Carl Rinsch. Igrajo: Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Kô Shibasaki, Tadanobu Asano, Jin Akanishi.

16. 1. 2014 Kolosej & Cineplexx

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.