fbpx

5 frizur, ki bodo skrile še tako mastne lase

Foto: Pexels

Vsem se kdaj zgodi, da si lase pozabimo umiti, nimamo časa ali pa smo za to preutrujeni. Kaj torej narediti, če imaš ravno tisti dan romantični zmenek, pomemben sestanek ali pa se odpravljaš na zabavo? No, takrat si lahko pomagaš s 5 frizurami, ki ti zagotavljajo, da tvojih mastnih las ne bo opazil nihče.

1. “Lažna” ribja kost

Ta frizura je postala popularna na družbenem omrežju Tik Tok, ker na enostaven način skrije še tako mastne lase. Spleteš si jo tako, da najprej spuščene lase razdeliš na pol, nato pa jih od zgoraj navzdol oblikuješ v dve tanki kitki, ki ju potem z elastiko pritrdiš na zadnji del las.
Če želiš, da bo pričeska videti še bolje, s prsti zrahljaj obe kitki za učinek “ribje kosti”.

@sar____h1

#fyp #foryou #frenchplaitgang❤️ #hair #hairwithsar #greasyhairstyle #summerhair #MaybellineSwipeIt

♬ Big Shark – Russ Millions

2. Neurejena figa

Še preprostejša je neurejena figa, ki se uvršča med najbolj popularne frizure predvsem za tiste bolj sproščene dni. Naredi si jo vsaka drugače, ena najenostavnejših tehnik pa je, da glavo nekoliko skloniš in vse lase zbereš v figo okrogle oblike, pri čemer ne rabiš biti prav posebej natančna. Figo si spni z elastiko in jo s prsti nekoliko zrahljaj.
Če želiš, iz nje potegni še dva pramena, ki bosta spredaj lepo oblikovala tvoj obraz.

3. Polovična figa

Polovična figa zagotavlja, da bo pozornost preusmerjena k tvojemu obrazu in ne lasem. Narediš si jo tako, da svoje lase ločiš na zgornji in spodnji del in iz zgornjega dela narediš figo, ki naj stoji visoko nad tvojo glavo. Spni jo z elastiko, zrahljaj s prsti in frizura je končana, tvoji mastni lasje pa skriti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madeleine Archer (@agirlcancope)

4. Spletene nizozemske kitke

Takoimeovane nizozemske kitke oziroma “Dutch braids” veljajo za eno najboljših frizur, ki jo lahko narediš še bolj posebno tako, da si jo zadaj spneš v dva čopka.
Najprej si lase razdeli na dva dela, ki ju boš vsakega še dodatno razdelila na 3 dele (nekaj las pusti na strani). Začni z navadno kitko in ji iz vsake strani na sredino dodaj še en pramen. Pleti do zatilja in frizuro zaključi z navadno kitko. To naredi na obeh strani, nato pa vsako nizozemsko kitko spni skupaj.

@ssofiiaag

2 dutch braids with 2 low braid buns 💛 For a dutch braid tutorial watch my other video 👉🏻 Enjoy 😊 #hairtutorial #pelo #tutorial #cute #braids #fyp

♬ My Oh My (feat. DaBaby) – Camila Cabello

5. Kitka okoli glave

Kitka okoli glave je odlična, če si pri frizurah že malo bolj vešča ali pa si želiš poskusiti nekaj novega. Najprej lase razdeli na 2 dela, nato pa na vsaki strani iz majhnega dela las začni plesti nizozemsko kitko. Pleti jo v smeri okoli glave in ko prideš do zatilja, jo zaključi z navadno kitko in pritrdi z elastiko. Kitki na koncu skupaj ovij okoli glave tako, da izgledata kot venec.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!