fbpx

5 jesenskih pohodniških poti, ki jih otroci naravnost obožujejo

Foto: envato

Če ste se poleti raje zadrževali na morju, potem je jesen kot nalašč, da si obujete gorske čevlje in se družinsko podate v hrib. Ponujamo vam nekaj predlogov, ki bodo očarali tudi najmlajše.

Kokoš (674m)

Gričevje, ki ločuje Lokavsko polje od Tržaškega zaliva, nudi vrsto možnosti za slikovite razglede na morje in okoliški Kras. Prepredeno je namreč s pešpotmi ter kolesarskimi stezami ter tako primerno tudi za jesenske sprehode. Koča na Kokoši se nahaja tik nad turistično priljubljeno Lipico, zato lahko vzpon združite tudi z obiskom jahalnega centra ali Škocjanskih jam.

Menina planina (1200 – 1450m)

Menino planino smo že večkrat pohvalili, kar ni naključje, saj je prav posebej priljubljena med otroki. Pot ni tako zahtevna, da bi jih minila volja, na koncu pa so bogato nagrajeni z okusnimi jedmi v Domu na Menini. Predalpsko zakasnelo planoto lahko obiščete tudi z vozičkom, sicer pa vam bo pot  v otroški družbi vzela kakšno uro hoda.

Sv. Peter nad Begunjami (839m)

Nad Begunjami, nedaleč od izvoza za Bled, lahko opazite majhno cerkvico Sv. Petra, ki izstopa iz pobočja Karavank. Za vzpon boste potrebovali kakih 45 minut, pot pa vas bo vodila čez pašnike in gozdove ter na koncu nagradila z izjemnim razgledom vse tja do Bleda. Če želite videti tudi jezero, se sprehodite do Sankaške koče, kjer najdete tudi igrala in okrepčevalnico.

Uršlja gora (1.699m)

Ena izmed najbolj obiskanih gora v Sloveniji ima kar nekaj imen. Številnim je recimo bolj znana pod imenom Plešivec. Dviga se skoraj 1.700 m nad morjem in velja za najvzhodnejši vrh Karavank, zaradi svoje osamele lege pa na prvi pogled deluje kot vulkan. Na vrhu vse pohodnike pričaka prekrasen razgled na okolico, zaradi urejene in ne preveč strme poti pa je pot primerna tudi za otroke.

Lovrenška jezera (1520m)

Če se mudite kje na Rogli, nikakor ne spreglejte Lovrenških jezer. Priljubljena turistična točka je primerna tudi za otroke, ob jezerih pa je urejen tudi razgledni stolp nad katerim bodo mulčki več kot navdušeni. Med jezerci se lahko sprehodite po lesenih brveh, do tja pa vas bo vodila pot, ki ni preveč zahtevna, zaradi njene dolžine pa bodo otroci mora potrebovali tudi nekaj pomoči.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!