fbpx

5 maratonov v letu 2023 za prave ljubitelje teka

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ljubljanski maraton je tudi letos privabil veliko število ljubiteljev teka. Če pa se že spogledujete s tekaškimi preizkušnjami za naslednjo sezono, nikakor ne izpustite tega seznama.

Tukaj je pregled nekaterih najbolj spektakularnih maratonov po izboru Red Bulla. Od evropskih prestolnic, pa vse tja do kitajskega zidu. Na katerega se boste prijavili tokrat?

Pariški maraton

Datum: April 2023

Uveljavljeni pariški maraton, velja za eno največjih mednarodnih tekem, saj ga vsako leto obišče več kot 50 tisoč tekačev z vsega sveta. Proga se začne na Elizejskih poljanah in se vije mimo nekaterih največjih pariških znamenitosti, s ciljem na aveniji Foch s pogledom na Slavolok zmage. V mestu se ob maratonu zbere več kot 80.000 obiskovalcev, zato vas ves čas spremljajo glasni vzkliki spodbude in navijanje.

Coastal Trail Endurancelife

Datum: April 2023

Niste ljubitelj asfalta? Zamenjajte mestne maratone za najbolj divje britanske kotičke v seriji maratonov Coastal Trail Endurancelife. Ta poteka vzdolž obale v Walesu ter se vije ob zahodni in vzhodni obali Anglije. Red Bull ob tem izpostavlja Pembrokeshire Marathon, kjer se pot povzpne na razgibane pečine, mimo epskih peščenih plaž in skritih zalivov.

Londonski maraton TCS

Datum: Oktober 2023

Nikjer ni tako živahno kot v Londonu na dan maratonske preizkušnje. Festival zabave privabi tudi številne zvezdnike, maratonska proga pa se vije mimo številnih londonskih znamenitosti med živahno množico, ki vas spodbuja z vzkliki. Ne glede na to, kako utrujene so vaše noge, boste ob vogalu pri Buckinghamski palači v hipu oživeli in se prebili skozi zadnjih nekaj metrov do ciljne črte.

Rimski maraton

Datum: Marec 2023

Rimske zaklade in arhitekturna čudesa je najbolje raziskati peš, še bolj zanimivo pa jih je kar preteči. Od Vatikana do Koloseja, se vije proga slovitega rimskega maratona, kjer ni prostora za dolgčas in utrujenost, saj vas za vsakim vogalom čaka nova znamenitost. Proga je pravljično ravna, čeprav približno polovica poteka po tlakovanih ulicah.

Great Wall Marathon

Datum: Maj 2023

Great Wall Marathon poteka, kot ste uganili, vzdolž Kitajskega zidu, vzhodno od Pekinga. Ne obetajte pa si osebnega rekorda, saj naporna pot povprečnemu tekaču zaradi ogromne količine plezanja vzame dvakrat več časa kot običajno. Valovite poti, strmi vzponi in velikanska stopnišča pa naredijo vse skupaj še bolj zanimivo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.