fbpx

5 najboljših wellness hotelov, kjer boste doživeli nepozabne počitnice

Foto: booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

Vsak dan je nova priložnost za razvajanje. Masaža ali sproščujoča nega obraza nikoli ne bosta iz mode. Zato smo pobrskali po ponudbi najbolj razkošnih in posebnih wellness hotelov po svetu ter našli nekaj prekrasnih tretmajev in ponudb, ki blagodejno vplivajo tako na telo kot duha.

To je naš izbor najboljših wellnes hotelov na svetu.

Arctic Bath Hotel — Harads, Švedska

Pravljični wellness v neokrnjeni skandinavski naravi na Laponskem, je nekaj resnično posebnega. Zdravilišče v obliki ptičjega gnezda lebdi pri vrhu tamkajšnje reke dopolnjujejo minimalistične kabine z zastekljenimi pročelji, ki so raztresene na bregovih ali med brezami.

Prav zdravilna voda reke Lule je zadnja postaja v nizu suhih in parnih savn, ki joh to švedsko zdravilišče nudi, če pa iščete nekaj manj poživljajočega, vam je na voljo masažna kad na prostem, s katere lahko poimi občudujete severni sij.

Six Senses Fort Barwara — Indija

Naj vas militaristična zunanjost indijskega zdravilišča ne zavede! Nahaja se namreč v radžastanski trdnjavi iz 14. stoletja, oktobra 2021 pa je zgodovinska stavba ponovno zaživela v podobi razkošnega zdravilišča.

Pet metrov debele skalne stene pa še dandanes uspešno branijo goste pred stresorji zunanjega sveta. Program dobrega počutja sestavljata ajurveda in joga, tretmaji v toplicah pa vključujejo regionalne sestavine, kot so žafran, kašmirska sivka in jasmin. Trdnjavo obdaja bujni vrt, s katerim se vrtnarji trudijo, ponovno privabiti divji živalski in ptičji svet.

Bio-Hotel Stanglwirt — Avstrija

Ob vznožju avstrijskih Alp najdete prekrasno brunarico, ki bi jo zlahka upodobili tudi na razglednicah. V objemu svežega gorskega zraka vam namreč niso na voljo le tretmaji, temveč vrsta aktivnosti.

Odpravite se lahko na pohod do jezera Schwarzsee, enega najtoplejših v Alpah, v sklopu hotela pa se nahaja tudi vadbišče, z razgledom na okoliške gore.

BodyHoliday Cariblue Beach — St. Lucia

All-inclusive letovišče BodyHoliday, temelji na sprostitvi, regeneraciji, telesni vadbi in zdravi prehrani. S številnimi programi, fitnes tečaji ter zdraviliškimi tretmaji pa je kot nalašč za vse tiste, ki iščejo pomladitev.

Gostje uživajo v dnevnih zdraviliških tretmajih, pa tudi vrsti aktivnosti, vključno z lokostrelstvom ter mešanico spinninga in joge.

Bushmans Kloof — Južna Afrika

Bushmans Kloof, ki se nahaja na 18.500 hektarjev velikem posestvu, na odprti planoti  ob vznožju gorovja Cederberg, ne slovi le po izjemni okolici. Pravzaprav se lahko letovišče pohvalči še z marsičem drugim, od naravne dediščine, do več kot 150 vrstami ptic, 750 vrstami rastlin in 35 vrstami sesalcev.

Po dnevu raziskovanja neokrnjene afriške narave pa se lahko sprostite v hotelskem zdravilišču, tako da si privoščite masažo v paviljonu ob reki.

Iščete poceni lete?

V uredništvu priporočamo cheaptickets.com! Z obsežno mrežo letalskih prevoznikov in potovalnih partnerjev boste našli neprekosljive cene za lete za vse destinacije. Načrtujte svojo naslednjo avanturo danes s cheaptickets.com.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.