fbpx

5 očitnih malenkosti, ki jih počno srečni pari

Za srečo v odnosu je velikokrat potrebno vlagati veliko. A obstajajo teh 5 malenkosti, ki jo skupne vsem srečnim parom. Preveri ali jih počneta!

V zdravih partnerskih odnosih partnerja ne čakata na posebno priložnost, da bi pokazala drug drugemu naklonjenost, temveč iskreno uživate v lepih stvareh, ki jih počneta drug za drugega brez posebnega razloga. Tudi zato izpostavljamo resnične malenkosti, ki so skupne parom, ki so ispovedali, da so srečni v odnosu.

In tudi vidva ne potrebujeta blišča, milijonov in drugih besedno vrednih stvari, da bi ostala povezana, temveč vaju lahko osrečijo in še močneje povežejo majhne stvari, ki jih lahko vsak dan izvajata brezplačno. Srečni pari vedo, da stvari, ki jih počnejo, ne stanejo milijon evrov, temveč ustvarijo milijon spominov in občutkov.

Majhne skrivnosti srečnih parov:

1. Aktivno komunicirajo in niso tiho ob konfliktih

Partnerja, ki sta v srečni in uspešni zvezi, se poslušata in vesta, o čem partner govori – slišita, kar morata slišati, a pozorna sta tudi na stvari, ki so na prvi pogled povsem nepomembne.

Zdrava komunikacija je oblika povezovanja. Vsaj en kakovosten pogovor na dan lahko izniči vsako nesoglasje, kar pomeni, da se morata znati pogovarjati in se naučiti, kako spregovoriti. Ne pritožujeta se in iščita krivca, temveč spodbujajta pozitivne stvari, namesto negativnih.

Srečni pari aktivno komunicirajo!
Srečni pari aktivno komunicirajo!

2. Si poklanjajo komplimente

Komplimenti imajo pozitiven vpliv, saj osrečijo partnerja in izboljšajo njegovo samopodobo. In če kdo mora skrbeti za vajino samopodobo sta to vidva! Nič vaju ne bo stalo, da si vsak dan izrečeta nekaj pristnih besed, zaradi katerih se bosta oba počutila izjemno in še bolj povezano.

3. Kažejo iskrena čustva

Ko en izmed partnerjev mora partnerja siliti v to, da pokaže svoja čustva, je lahko takšen odnos izjemno odtujen. Pogovor o lastnih čustvih je ključen za grajenje srečnega razmerja, ki temelji na povezanosti in vzajemnem zaupanju.

Srečni pari ne skrivajo čustev.
Srečni pari ne skrivajo čustev.

4. Velikokrat uporabljajo frazo “rad te imam”.

Srečni pari to počnejo brez razmišljanja, posebnega razloga in takrat, ko tega nihče ne pričakuje. Pogosto se dogaja, da le eden izmed partnerjev izkazuje ljubezen, medtem ko mu drugi sledi. V srečnih odnosih si oba partnerja govorita, da se imata rada.

5. So spolno aktivni vsaj enkrat tedensko.

Spolnost in intima je lepilo v odnosu. Dotik in bljižina pa to počemer vsak hrepeni. Tudi zato brez zdravega odnosa do spolnosti enostavno ne gre! Srečni pari so spolno aktivni vsaj enkrat tedensko.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.