fbpx

5 otokov, ki jih morate obiskati, če želite res edinstveno izkušnjo

Otoki za edinstveno izkušnjo.

Sonce je s svojimi močnimi žarki že začelo božati našo kožo, možgani pa so vedno bolj okupirani z mislimi o morju, vodi, plaži in počitku. Če ne veste, kam se letos odpraviti na poseben in drugačen oddih, so ti otoki prava izbira za edinstveno izkušnjo.

Mnogi otoki na svetu imajo ogromno ponudbe, a preden začnete načrtovati kraj svojega letošnjega oddiha, si oglejte teh nekaj edinstvenih otokov za oddih.

Utila, Honduras

View this post on Instagram

Now, that’s more like it 🏝

A post shared by lauren elizabeth (@laurenitaconchita) on

Utila je otok, ki se nahaja v osupljivih turkiznih vodah Karibov. Ponaša se z najlepšimi koralnimi grebeni, hkrati pa je tudi odlično mesto za potapljanje.

San Blas otoki, Panama

San Blasovi otoki Paname so sestavljeni iz več kot 360 majhnih otokov, ki so večinoma nenaseljeni. San Blas pa je dom skupnosti Kuna. Ne glede na to, ali ste prišli z jadrnico, gliserjem ali načrtujete bivanje v San Blasu, boste izkusili doživetje, ki ga ne boste nikoli pozabili.

Lofotenovi otoki, Norveška

https://www.instagram.com/p/BeVEUbNn7sm/?tagged=lofotenislandsnorway

Ti otoki verjetno niso prva stvar, ki vam pade na misel, ko govorimo o Norveški. Lofotenski otoki ležijo severno od arktičnega kroga, zato to niso tipični otoki, kot jih poznamo. Med potovanjem boste lahko uživali v pogledu na spuščene gore in barvite domove. Pustolovci se lahko potapljate, raftate ali se odpravite na pohod v gore.

Isla Holbox, Mehika

Medtem ko se mnogi potniki odpravijo v Cancun, lahko vi razmislite o obisku Isla Holbox v Mehiki – ta ribiška vasica je približno 26 kilometrov dolga in se ponaša z neverjetnimi lepotami, kot so ulična umetnost, kristalno modre vode, butični hoteli in pisani domovi.

Caye Caulker, Belize

Otok Caye Caulker je tako majhen, da ga lahko prečešete podolgem in počez kar peš, zato si boste lahko vzeli čas, da natančno preučite, kaj ta otok ponuja – odpravite se lahko na potapljanje, izlet … ne pozabite pa na križarjenje ob pogledu na sončni zahod.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!