fbpx

5 preprostih trikov, ko za likanje enostavno ni ne časa ne volje

Učinkovite alternative likanju, ki ne vzamejo veliko časa in za katere ne potrebujemo likalnika.

Ker likanje resnično ne sodi med naša najljubša gospodinjska opravila, si pridno izmišljujemo vedno nove alternative, ki enako uspešno preženejo gube z naših oblačil…

1. Vlažna brisača

Zmečkano oblačilo položimo na ravno površino in prekrijemo z vlažno brisačo (lahko tudi vlažno papirnato brisačko), potisnemo navzdol in s krožnimi gibi gladimo površino. Odstranimo brisačo in počakamo, da se oblačilo posuši.

2. Sušilec za lase

Zmečkano oblačilo obesimo, rahlo poškropimo z vodo in sušimo do suhega.

3. Prha

Čeprav ta metoda vzame nekoliko več časa, je izjemno popularna in izredno učinkovita. Zmečkano oblačilo obesimo nekje v kopalnici, kjer ne bo prišlo v stik z vodo, in se stuširamo. Para, ki bo med prhanjem napolnila prostor, bo gube zgladila do popolnosti!

PREBERITE ŠE: Sony World Photography Awards 2015 – najboljše fotografije do sedaj

4. Pršilka za vodo

Oblačilo, ki bi ga radi zgladili, obesimo v odprtem prostoru in rahlo popršimo z vodo. Vodi lahko dodamo tudi nekaj mehčalca. Pustimo, da se oblačilo posuši.

5. Kotliček za čaj

V kotličku za čaj zavremo vodo in ga podržimo zraven visečega zmečkanega oblačila. Gube bodo izginile kot bi mignil!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.