5 stvari, ki jih ženska po razhodu ne sme početi: Ne poskušajte biti njegova prijateljica!

Foto: Matheus Ferrero / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Večina ljudi, ne le ženske, se pretvarjajo, da je vse v redu, ko se so razšli s partnerjem. Želijo, da si drugi mislijo, da se še nikoli niso počutili bolje, vendar na takšen način samo odlagajo neizbežno - bolečino po razhodu je potrebno preboleti.

Nikoli ni enostavno prekiniti razmerja, še posebej, če iz vaše strani še vedno obstaja ljubezen in želja po nadaljevanju.

Prve dni je najtežje, večina žensk pa najpogosteje, v želji, da bi pozabile na razhod, počnejo stvari, ki jim samo še bolj otežujejo to bolečo izkušnjo.

Da bi se izognili poglobitvi vaše bolečine, raje poiščite načine, kako premagati in preboleti razhod na zdrav način in če želite v tem uspeti, nikakor ne naredite teh 5 stvari!

1. Ne pretvarjajte se, da je vse v redu

Mnoge ženske že samo dan po razhodu govorijo, da je vse v popolnem redu, čeprav so v notranjosti zlomljene. Gre za zavajanje samega sebe in odlaganje neodložljivega. Nič ne bo izginilo, če se boste pretvarjali, da se počutite dobro, da vam je vseeno ter, da vas razhod ni prizadel.

Vse vas bo doseglo, le z majhno zamudo. Vedno je bolje, če bolečino izrazite takoj. Torej če se vam joka, jokajte. Počnete tisto, kar vam je všeč in vam pomaga, da se počutite bolje, vendar si ne lažite. Ne skrivajte bolečine.

2. Ne poskušajte biti njegova prijateljica

To se lahko zgodi, vendar po določenem času. Ne na samem začetku, ker takšno prijateljstvo ne more delovati. Zakaj? Ker je vse sveže, še posebej za tisto stran, ki je bila zapuščena. Prijateljstvo po razhodu je običajno le poskus obnovitve zveze, ki pa ponavadi ne uspe.

Ponovna intimnost, brez čustev iz njegove strani, vam ga ne bo vrnila. Foto: Claudia Van Zyl / Unsplash

3. Ne sledite mu

To se nanaša tako za kraje, za katere veste, da jih obiskuje, kakor tudi za družbena omrežja. Namesto da bi se ukvarjali z njim, se ukvarjajte s sabo – njegova nasmejana fotografija na Instagramu bo le še poglobila bolečino, ki jo čutite.

4. Ne spite z njim

To pravilo strogo upoštevajte po razhodu. Verjetno si boste želeli, da bi se veza nadaljevala in si predstavljate, da vam ga bo ponovna intimnost vrnila. Ne bo. Morda bo spal z vami, le zaradi ene stvari, ne zaradi nadaljevanja odnosa. Spoštujte se.

5. Ne naredite radikalnih sprememb v videzu

Ne hitite s tetoviranjem ali drastično spremenite pričeske. Če še vedno želite spremembe, počakajte nekaj časa, da si umirite svoje misli. Poleg tega ga nobena sprememba v vašem videzu ne bo vrnila nazaj. Žal vam bo le, za vse nepremišljene spremembe.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 malenkosti, ki jih moški spretno skrivajo med intimnim odnosom